Oliver Naesen rijdt opnieuw de Tour (en het EK als het kan)

  Oliver Naesen is momenteel op ploegstage in de Franse Alpen. En het is er precies dorstig weer.

  Oliver Naesen (AG2R) mag zich opmaken voor zijn 5e Tour. In de aanloop naar de Ronde van Frankrijk wil hij ook het Europees kampioenschap rijden. "Daar maak ik meer kans dan op het WK", denkt de voormalige wielerkampioen van België.

  Op 29 augustus gaat de Tour van start en Oliver Naesen (29) is er weer bij. Voor het 5e jaar op een rij mag hij een rugnummer opspelden in de grootste koers ter wereld.

   

  "Er is een tijdje terug een voorselectie van 12 renners bekendgemaakt. Daar zat ik bij, maar ik ben ook al zeker van een plek bij de laatste 8", vertelt Naesen op stage in Frankrijk aan Belga. "Ook Benoît Cosnefroy, Romain Bardet en Pierre Latour zullen van de partij zijn."

   

  "Ik zal meer vrijheid krijgen dan de andere jaren", weet Naesen. "Uiteraard is het klassement belangrijk, zoals altijd in onze ploeg, maar ook ritwinst is een groot doel en dan hoop ik mijn kans te grijpen."

  Ik zal meer vrijheid krijgen dan de andere jaren. Uiteraard is het klassement belangrijk voor onze ploeg, maar ook ritwinst is een groot doel en dan hoop ik mijn kans te grijpen.

  Oliver Naesen

  "Overleggen met ploeg over EK"

  Enkele dagen voor Le Grand Départ, op woensdag 26 augustus, is er nog het Europees kampioenschap wielrennen.

   

  "Uiteraard zou ik het EK graag rijden", vertelt Oliver Naesen. "Ik denk dat ik er meer kans maak dan het WK in Zwitserland."

   

  "Ik moet nog overleggen met de ploeg en de bondscoach moet me ook selecteren natuurlijk (lacht)."

   

  In diezelfde week, op dinsdag, wou de Belg van AG2R ook deelnemen aan de Bretagne Classic. Naesen won de koers in Plouay al in 2016 en 2018. "Ik was van plan om de Bretagne Classic te rijden en dan door te reizen naar de Tour, maar nu durf ik nog niet zeggen of ik er bij zal zijn."

   

  Naesen hervat het seizoen in de Strade Bianche (01/08) en trekt daarna door naar Milaan-Turijn (05/08) en Milaan-Sanremo (08/08). Vervolgens staat de Ronde van Wallonië (16/08-19/08) op het programma. Daarna mogelijk het EK en dus al zeker de Tour.

  26 augustus 2018: Oliver Naesen wint voor de 2e keer in Plouay.

  Het programma van Oliver Naesen
  01/08 Strade Bianche (Ita)
  05/08 Milaan-Turijn (Ita)
  08/08 Milaan-Sanremo (Ita)
  16-19/08 Ronde van Wallonië
  25/08 Bretagne Classic (Fra) ?
  26/08 EK in Plouay (Fra) ?
  29/08-20/09 Ronde van Frankrijk

  Oliver Naesen en zijn broer Lawrence op stage in de Franse Alpen.

  Met de broers Naesen is het altijd lachen.

  Waarom Oliver Naesen weer naar de Tour mag

  Bij AG2R staat Oliver Naesen bekend als rots in de branding. Meer dan eens hielp hij kopman Romain Bardet uit de rats. Zoals hieronder in een waaieretappe van Parijs-Nice vorig jaar.