Ferrari wil SF1000-bolides deze week nog verbeteren

  Ferrari racet in Oostenrijk voor de onfortuinlijke Alex Zanardi.

  Ferrari verwacht dat het komend weekend al beter voor de dag kan komen in de tweede race van de Formule 1. De Italiaanse renstal denkt in staat te zijn om enkele verbeteringen door te voeren.

  Ferrari bleek afgelopen weekend nog niet echt klaar te zijn voor de eerste race van het uitgestelde seizoen in de koningsklasse van de autosport. In de kwalificaties moesten de fiere Italianen met hun SF1000-auto bijna een seconde toegeven op de W11 van Mercedes.

   

  Tegen alle verwachtingen in stuurde Charles Leclerc zijn bolide toch naar een 2e plaats in de grand prix. Sebastian Vettel kwam niet verder dan een 10e plaats.

   

  Aanvankelijk hoopte Ferrari over twee weken met een verbeterde auto aan de start te kunnen komen in Boedepast, maar directeur Louis Camilleri verklapte nu dat de raceauto's van Ferrari komend weekend al meer snelheid in huis zullen hebben, dankzij enkele aerodynamische verbeteringen.

   

  "Het is duidelijk dat we ons op alle fronten moeten verbeteren en dat kan deze week al gebeuren", zei hij. "Leclerc heeft zondag in Oostenrijk laten zien hoe hij onze kleuren moet verdedigen. Het was jammer dat Vettel zijn kwaliteiten niet kon laten zien omdat zijn auto niet in balans was."

   

  Zondag vindt op het circuit van Spielberg de 2e race van het seizoen plaats. Overtuigt Ferrari nu wel?

  Het is duidelijk dat we ons op alle fronten moeten verbeteren en dat kan deze week al gebeuren.

  Ferrari-directeur Louis Camilleri

  De 2e plaats van Charles Leclerc was een half wonder: