Ga naar de inhoud

meest recent

Charles Leclerc viert 2e plaats als overwinning: "Mijn beste race ooit"

 ma 6 juli 2020 17:40
Charles Leclerc
Ferrari-rijder Charles Leclerc had niet verwacht dat hij het podium zou halen.

Charles Leclerc heeft zichzelf verbaasd in de Grote Prijs van Oostenrijk. De 22-jarige Ferrari-rijder had nooit verwacht dat hij de openingsrace als 2e zou eindigen.

Als een ding duidelijk is geworden in Oostenrijk, is het dat Ferrari dit seizoen de paardenkracht mist om mee te dingen voor de zege. Toch haalde Charles Leclerc gisteren het podium.

 

"De 2e plaats is een zege waard", sprak de jonge Formule 1-rijder uit Monaco. "Het moet mijn beste race ooit geweest zijn."

 

"Ik had het erg lastig. Met al die safetycars was het zo moeilijk om de anderen voor te blijven, vooral op de rechte stukken", verduidelijkte Leclerc die als 7e aan de race begonnen was.

 

"De weg is nog lang, maar niks is onmogelijk", blijft hij positief. "Laat ons gemotiveerd blijven."

 

Zaterdag na de kwalificaties zat Leclerc in zak en as. In een ronde moest hij bijna een seconde prijsgeven op de Mercedes-auto's.

Ferrari-auto
Ferrari racete in Oostenrijk voor de onfortuinlijke Alex Zanardi.

VIDEO: De uitzinninge vreugde bij Leclerc

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nummer 3 Lando Norris was nog enthousiaster

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.