Australische wielrenster stuwt Valtteri Bottas naar succes

  Tiffany Cromwell, in 2013 winnnares van de Omloop, geeft niet Red Bull, maar Mercedes-rijder Bottas vleugels.

  Valtteri Bottas heeft de eerste Grote Prijs Formule 1 van 2020 gewonnen. De Fin van Mercedes was de beste na een spektakelrace in Oostenrijk. Maar hij deed het niet alleen in Spielberg, zijn vriendin Tiffany Cromwell bracht hem geluk. De Australische koerst. Ze won in 2013 de Omloop Het Nieuwsblad.

  Normaal geeft Red Bull je vleugels, al was dat gisteren met Max Verstappen niet het geval, maar in dit geval gaf Cromwell Bottas vleugels.

   

  De twee vormen sinds enige tijd een koppel. Cromwell was trots op haar vriend en blij dat ze zijn zege ter plekke kon meemaken. "Het was ongelooflijk dat ik hier aan zijn zijde kon staan en hem kon steunen op dezelfde manier als hij doet bij mijn training en wedstrijden."

   

  "Ik ben zo trots op Valtteri. Na een geweldige race pakte hij de 1e F1-zege van 2020. Laat het volgende weekend maar komen..." Dan racet de F1 opnieuw in Spielberg.

   

  Cromwell rijdt sinds 2016 voor de Duitse profploeg Canyon-SRAM, het vroegere T-Mobile. Ze begon haar profcarrière in 2011 bij de Lotto-ploeg. In 2013 won ze in het shirt van Orica de Omloop Het Nieuwsblad. Bekijk hieronder die triomf.

  De twee hadden niet alleen de zege van Bottas te vieren, uitgerekend vandaag wordt Cromwell 32 jaar.

  De trotse post van Cromwell:

  Bottas wenst zijn geliefde een gelukkige verjaardag: vandaag wordt ze 32

  In 2013 won Tiffany Cromwell de Omloop:

  Meer foto's van de "snelle" tortelduifjes: