VIDEO: Pitcher van Yankees krijgt bal vol op zijn hoofd

  Masahiro Tanaka werd geveld door de bal van een ploegmakker.

  Masahiro Tanaka, de pitcher van MLB-team New York Yankees, is zaterdag in het ziekenhuis beland. De Japanner kreeg tijdens een trainingspartijtje een bal vol tegen zijn hoofd, maar stelt het intussen goed.

  Voor de Yankees stond zaterdag een training in het eigen stadion op het programma, als voorbereiding op de start van het MLB-seizoen later deze maand.

   

  Voor Masahiro Tanaka eindigde die training in mineur. Hij werd op de werpheuvel vol getroffen door een bal van Giancarlo Stanton. De ploegmaats schoten de onfortuinlijke Japanner meteen te hulp. Tanaka werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar kwam er al bij al goed vanaf.

   

  "Hij is bij bewustzijn, alert en antwoordt op alle vragen", lieten de Yankees weten. Even later kwam ook Tanaka zelf met geruststellend nieuws. "Bedankt voor alle steun", schreef hij op Twitter. "Ik voel het wel, maar ik maak het goed. Ik hoop snel weer op de heuvel te staan."

  Bekijk de beelden: