FIA schenkt 1 miljoen euro voor diversiteit in motorsport

  FIA-voorzitter Jean Todt

  De Internationale Automobielfederatie (FIA) zal 1 miljoen euro schenken aan het fonds dat onlangs door de Formule 1 werd opgericht ter bevordering van de diversiteit in de sportdiscipline. Dat heeft FIA-voorzitter Jean Todt zondag aangekondigd voor de eerste GP van het F1-seizoen in Oostenrijk.

  Met een donatie van 1 miljoen euro wil de FIA een reeks activiteiten ondersteunen die een meer diverse cultuur binnen de Formule 1 en andere motorsportdisciplines moet bewerkstelligen.

   

  "We moeten diversiteit promoten in de motorsport en daarom hebben we beslist 1 miljoen euro te geven aan het nieuwe fonds opgericht door de Formule 1", stelt Jean Todt. "Dit is een eerste stap, er zullen er nog volgen."

   

  Regerend F1-wereldkampioen Lewis Hamilton is de laatste weken nadrukkelijk aanwezig in het debat rond racisme en diversiteit, in het spoor van de Black Lives Matter-protesten die volgden op de dood van George Floyd in Minneapolis.

   

  Eind juni kondigde de enige zwarte rijder in de Formule 1 nog de oprichting van een organisatie (de Hamilton Commission) aan die voor meer diversiteit in de motorsportwereld moet zorgen. Ook de Formule 1 zette een initiatief op poten met een fonds voor meer diversiteit. CEO Chase Carey pompte zelf al 1 miljoen dollar (ongeveer 890.000 euro) in de stichting.