Emma Meesseman vanuit de VS: "Niet het Washington dat ik ken"

  Emma Meesseman

  Emma Meesseman vertoeft al een week opnieuw in de Verenigde Staten, waar ze zich voorbereidt op het nieuwe WNBA-seizoen. "We worden nu om de twee dagen getest", vertelt Meesseman in De Ochtend op Radio 1.

  Eind juni kon Emma Meesseman eindelijk afreizen naar Washington voor het nieuwe WNBA-seizoen. Hoe heeft ze die eerste week in de VS beleefd? "Goed, maar het is wennen", zegt ze. "Het is niet het Washington dat ik ken. Het is veel kalmer en stiller, al geniet ik daar ook wel een beetje van."

   

  "Ik zit eigenlijk in quarantaine nu, maar ik mag wel naar buiten om boodschappen te doen. Ook trainen kan. Niet met de groep, wel individueel en nog zonder coach. Voor we naar Florida gaan, worden we om de twee dagen getest. Tot nu toe was dat altijd negatief."

   

  In Florida zal het WNBA-seizoen afgewerkt worden. Alle teams zitten er samen in één grote bubbel. "We vertrekken op 6 juli. Ik ben er niet bang voor. Als we ons tijdens het reizen goed aan de regels houden, zal het wel in orde komen."

  Ik hoop dat ze bij besmettingen eerlijk genoeg zullen zijn om de gezondheid te laten primeren.

  Emma Meesseman

  "We mogen de campus in Florida niet verlaten. Alle trainingen en wedstrijden zijn daar. Ik hoop wel dat we het daarnaast nog een beetje leuk kunnen maken door om te gaan met de speelsters van de andere teams. We spelen tegen elkaar, dan denk ik dat we elkaar ook naast het veld wel zullen mogen zien."

   

  "Wat bij besmettingen? Dan hoop ik dat ze eerlijk genoeg zullen zijn om de gezondheid te laten primeren. Dat wordt een moeilijke beslissing. Ik heb ergens wel zo'n voorgevoel dat het seizoen nog stilgelegd zal moeten worden."

   

  Meesseman kreeg eerder deze week haar kampioenschapsring van de Washington Mystics. "Die is zeker de moeite", lacht ze. "Er zitten redelijk wat steentjes in en het verhaal van ons seizoen wordt erin verteld. Meestal krijgen we een medaille. Zo'n ring is eens iets helemaal anders."