Nairo Quintana na aanrijding: "Moet 2 weken rusten met gezwollen knie"

    De Colombiaanse toprenner Nairo Quintana moet 2 weken de fiets aan de kant zetten, nadat hij gisteren op training werd aangereden in Colombia. Quintana heeft niks gebroken. "Mijn knie is gezwollen, maar de dokters zegden me dat het gelukkig niets ernstigs is", reageerde Quintana.

    De 30-jarige Quintana, die voor Arkéa-Samsic rijdt, werd omvergereden door een auto die hem wou inhalen in de Bocaya-regio. Zijn linkerarm was geschramd, zijn rechterknie en linkerbeen deden pijn. Maar de onderzoeken in het ziekenhuis waren geruststellend. Hij had geen breuken. "Ik moet nu wel 2 weken rust nemen om het te laten genezen."

     

    Quintana blijft gefocust op zijn doel: de Tour de France op 29 augustus. De winnaar van de Giro 2014 en de Vuelta 2016 had dit weekend moeten meedoen in de virtuele Tour. Zijn rentree is gepland op 7 augustus in de Ronde van de Ain.

    Meer foto's van het incident: