Geen corona voor F1-opener in Spielberg: meer dan 4.000 negatieve tests

  Spielberg opent dit weekend het WK Formule 1. Door corona is de kalender helemaal veranderd.

  Voor de start van de openingsrace in de Formule 1 zijn in Spielberg geen coronabesmettingen vastgesteld. Tussen 26 juni en 2 juli werden meer dan 4.000 tests afgenomen bij rijders, teams en personeel, die waren allemaal negatief. Dat bevestigde Formula One vandaag.

  Gisteren trok het F1-seizoen zich met de vrije oefensessies weer op gang na bijna 4 maanden van uitstel en kalenderwijzigingen wegens de coronacrisis. Vandaag vinden de laatste oefensessie en de kwalificaties plaats, de GP wordt morgen gereden.

   

  Er zijn ongeveer 2.000 personen aanwezig op het circuit, die ter plekke zullen blijven voor de GP van volgende zondag en daarna naar Hongarije zullen gaan voor een 3e race op een rij. Die worden om de 5 dagen getest. De resultaten daarvan worden om de 7 dagen bekendgemaakt.

   

  Het circuit wordt als een bubbel beschouwd die zo veel mogelijk van de buitenwereld wegblijft. De aanwezigen zijn ook onderverdeeld in groepen en subgroepen om het besmettingsrisico te beperken. De personen zijn beperkt in hun verplaatsingen, ze kregen ook de richtlijn om mondmaskers te dragen en waar mogelijk 2 meter afstand te houden.