Coach Paul Clement: "Cercle komt op perfecte moment in mijn carrière"

  De Engelsman Paul Clement (48) tekende voor 3 seizoenen.

  De 48-jarige Engelsman Paul Clement is de nieuwe coach van Cercle Brugge. De Vereniging stelde de voormalige assistent van Carlo Ancelotti bij Chelsea, PSG, Real Madrid en Bayern München vanochtend voor: "Cercle is de juiste uitdaging en komt op het perfecte moment in mijn carrière."

  Gisteren raakte de naam van Clement al bekend, vandaag stelde Cercle zijn nieuwe coach voor in Hotel Lodewijk Van Male.

   

  Clement was naast assistent op het hoogste niveau, waar hij werkte met sterren als David Beckham, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, ook hoofdcoach bij Derby County (Championship), Swansea City (Premier League) en Reading (Championship), met minder succes. Bij die laatste club werd hij in december 2018 na minder dan 9 maanden ontslagen.

   

  "Daarna heb ik wat rust genomen. Ik heb ervan genoten, maar was er nu wel opnieuw aan toe om te coachen", zei Clement, die een contract voor 3 seizoenen ondertekende.

   

  "De voorbije periode heb ik nagedacht over zowel goede als minder goede ervaringen in het verleden. Ik heb ook het moderne voetbal bestudeerd en hoop mijn nieuwe inzichten toe te passen op Cercle Brugge."

   

  "Er waren andere aanbiedingen, ook als assistent op hoog niveau, maar ik wil voortgaan als hoofdcoach en wachtte op de juiste uitdaging. En die vind ik hier, met de ideeën die aanwezig zijn bij Cercle en de manier waarop deze club verder zal uitgebouwd worden samen met AS Monaco. Dit komt op het perfecte moment in mijn carrière." (lees voort onder foto)

  Ik vind hier de juiste uitdaging, met de ideeën die aanwezig zijn bij Cercle en de manier waarop deze club verder zal uitgebouwd worden samen met AS Monaco. 

  Paul Clement

  V.l.n.r.: algemeen coördinator Marc Vanmaele, Paul Clement en voorzitter Vincent Goemare.

  "Ik ken club en competitie nog niet grondig"

  Clement moest wel toegeven dat hij de voetbalclub en de Belgische competitie niet grondig kende. "Maar ik zal daar zo snel mogelijk werk van maken. Dit is de 5e Europese competitie waarin ik aan de slag ga, ik ben dat dus gewoon."

   

  Het voorbije seizoen kon Cercle maar op de valreep de degradatie vermijden dankzij de Duitse coach Bernd Storck. De Vereniging wil dat niet herhalen. "We willen komend seizoen een grote stap voorwaarts zetten. Paul is daarvoor de juiste persoon", stelt CEO Oleg Petrov in een videoboodschap.

   

  Cercle Brugge ging op 22 juni zonder T1 van start met de trainingen voor het nieuwe seizoen. Vandaag om 16u zal Clement toekijken hoe zijn troepen presteren in de 1e oefenwedstrijd op bezoek bij Zulte Waregem. Vanaf maandag leidt Clement de trainingen.

  Bekijk het verslag in het Journaal: