Voormalige wereldrecordhouder marathon krijgt dopingschorsing van 4 jaar

  Kipsang is geen kleine garnaal.

  De Keniaanse marathonloper Wilson Kipsang mag 4 jaar lang geen officiële wedstrijden meer lopen. De voormalige wereldrecordhouder overtrad meerdere keren de dopingregels.

  Wilson Kipsang is een grote vis in de marathonwereld. In 2012 won de Keniaan brons op de Olympische Spelen. Een jaar later snelde hij naar een nieuw wereldrecord: 2u03'23".  Dat was de 1e van 4 keer dat hij onder 2u04' zou lopen.

   

  Kipsang is ook de enige actieve sporter die huidig wereldrecordhouder Eliud Kipchoge wist te verslaan. 

   

  Maar de 38-jarige Keniaan ging niet altijd koosjer te werk. Hij vulde zijn whereabouts verkeerd in en leverde valse bewijzen en getuigenverklaringen aan. Voor die feiten wordt Kipchang nu 4 jaar geschorst.