Kiest Wullaert voor "Spaanse zon" bij Atletico of "thuisgevoel" bij Anderlecht?

  Tessa Wullaert (27) volgde vrijdag met de Red Flames een cursus rijvaardigheid. Een zijsprongetje voor de leading lady van het Belgische voetbal, die op zoek is naar een werkgever. "Atletico Madrid? Ik heb alleszins genoeg regen gezien in Wolfsburg en Manchester."

  Heeft Tessa Wullaert, die een week geleden haar exit bij Manchester City bevestigde, al een knoop doorgehakt over haar toekomst? "Dat hangt af van de onderhandelingen", blijft ze op de vlakte. "Dat heb ik zelf niet in de hand."

   

  "De onderhandelingen zijn aan de gang. Het heeft door deze situatie een tijdje geduurd voor ze werden opgestart. Het komt wel goed."

   

  Atletico Madrid zou de spits proberen te verleiden. "Ik heb altijd toegegeven dat ik graag nog eens in Spanje zou willen spelen."

   

  "Het weer is daar mooi en ik heb in Wolfsburg en Manchester genoeg regen gezien. Maar die competitie ligt me ook: technisch en op Europees niveau."

   

  Ook een terugkeer naar België is niet uitgesloten. Anderlecht klopt op de deur. "Ik lieg niet als ik zeg dat ik België en mijn thuis mis. Dat is ook zeker een optie."

   

  "Of de Belgische competitie niet te klein is voor de uitbouw van mijn carrière? Ik heb hopelijk nog heel wat jaren voor de boeg. Als ik daarna nog naar het buitenland wil, is dat nog een optie."

   

  "Ik maak keuzes op basis van mijn gevoel en volgens wat ik belangrijk vind. Dat kan in België of in het buitenland zijn."

  Anderlecht? Ik lieg niet als ik zeg dat ik België en mijn thuis mis. Dat is ook zeker een optie.

  Tessa Wullaert

  Odeurs: "Wullaert zou Belgische competitie nog interessanter maken"

  Justien Odeurs, doelvrouw bij Anderlecht, hoopt Wullaert naar Brussel te lokken. "Ik stuur haar regelmatig berichtjes en dan lachen we erover", zegt de Red Flame. "Als ze wil komen, heel graag. Ze is een wondervoetballer. Ze zou de Belgische competitie nog interessanter maken."

   

  Bondscoach Ives Serneels ziet een overstap naar België niet als een verkeerde keuze. "De Belgische competitie is de laatste jaren sterk geëvolueerd en geprofessionaliseerd", zegt hij. "Er zijn er nog die voor België kiezen (Davinia Van Mechelen en Heleen Jaques, red) om sportieve redenen."

   

  "Voor Tessa is het belangrijk dat ze sportief én extrasportief de juiste keuze maakt. Het is belangrijk dat een speelster zich goed voelt. Als Tessa naar Anderlecht komt, zal dat ook te maken hebben met het goede gevoel naast het veld."