Reserverijder Stoffel Vandoorne blijft in hotelkamer tijdens openingsweekend Formule 1

  Stoffel Vandoorne volgt de oefensessies vanuit zijn hotelkamer.

  Het Formule 1-seizoen gaat dit weekend van start onder strenge coronamaatregelen. Publiek is niet toegelaten, reservecoureurs zoals Stoffel Vandoorne evenmin. Hij volgt de races vanuit zijn hotelkamer.

  De Grote Prijs van Oostenrijk trapt dit weekend het Formule 1-seizoen op gang. Ook Stoffel Vandoorne zit in de Alpen, maar op het circuit is hij voorlopig niet welkom. De Belgische reserverijder van Mercedes kijkt toe vanuit zijn hotelkamer.

   

  Op zijn Instagram laat Vandoorne zien hoe het leven van een invaller eruit ziet tijdens een pandemie. "Ik ben gisteravond aangekomen in Oostenrijk. Ik zal in de buurt zijn, maar niet op het circuit zelf. Best raar", vindt de 28-jarige coureur, "maar op die manier schuwen we zo veel mogelijk het risico."

   

  "Het team heeft me enkele computers bezorgd zodat ik alles van een afstand kan volgen. Ik kan de rijders horen en tijdens vergaderingen of briefings zal ik inbellen."

   

  Als wereldkampioen Lewis Hamilton of zijn ploegmaat Valtteri Bottas niet kunnen racen, mag Vandoorne plaatsnemen in de oppermachtige Mercedes. Ook bij zijn ex-team McLaren en het kleinere Racing Point kunnen ze op de diensten van onze landgenoot rekenen.

   

  "Natuurlijk wens ik niemand een virus toe. Laat ons met z'n allen gezond blijven", besluit Vandoorne vanuit zijn hotelkamer in Oostenrijk.

  Natuurlijk wens ik niemand een virus toe. Laat ons met z'n allen gezond blijven.

  Stoffel Vandoorne

  Op zijn computerscherm kan Stoffel Vandoorne de rondetijden bekijken.

  Van een afstand ziet Stoffel Vandoorne wereldkampioen Lewis Hamilton aan het werk.

  Mercedes regeert weer, Verstappen achterstevoren

  Vanuit zijn hotelkamer heeft Stoffel Vandoorne kunnen zien dat de Mercedes-rijders meteen op volle toeren draaien. Zowel in de eerste als in de tweede testsessie hebben Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de snelste chrono's neergezet met hun zwarte bolides.

  Max Verstappen draaide z'n Red Bull een keer om in bocht 1. Tot ergernis leidde het niet.

   

  "Mijn voorvleugel brak af. Rondetijden zeggen ook niet alles", tweet de Nederlander. "Al bij al hebben we een goeie dag achter de rug."

  Morgen staan de kwalificaties voor de GP van Oostenrijk op het programma, zondag vindt de Grote Prijs plaats.