Sponsor vraagt Washington Redskins om naam te veranderen, coach gaat akkoord

  Washington Redskins won al 3 keer de Super Bowl.

  Nadat andere grote bedrijven Washington Redskins opgeroepen hadden om de naam te veranderen, mengt stadionsponsor FedEx zich nu ook in de debatten. 

  Na de dood van George Floyd en de maatschappelijke onrust over racistisch politiegeweld is in de VS een brede discussie uitgebroken om onder meer discutabele benamingen te veranderen. 

   

  Ook de naam van American Football-club Washington Redskins komt nu onder vuur. Redskins (roodhuiden) verwijst naar de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse continent en wordt in de VS beschouwd als kwetsend. 

   

  "We hebben het team in Washington ons verzoek medegedeeld om de naam van het team te veranderen", zegt FedEx, de naamsponsor van het stadion van de club.

  Er is een tijd voor alles. Ik steun de bewegingen voor verandering en ik steun de spelers.   

  Coach Ron Rivera

  Maar niet enkel FedEx wil Wahshington Redskins van naam verandert. Het tijdschrift AdWeek meldt dat andere grote sponsors zoals Nike en PepsiCo hetzelfde verzoek aan de club hebben gedaan.


  Clubeigenaar Dan Snyder heeft nog niet gereageerd, maar hij omschreef de Redskins eerder als "een geuzennaam".   


  Als het aan coach Ron Rivera ligt, wordt de naam van zijn club zo snel mogelijk veranderd: "Er is een tijd voor alles. Ik steun de bewegingen voor verandering en ik steun de spelers."   


  De clubnaam bestaat sinds 1937. Opiniepeilingen in het verleden wezen uit dat een grote meerderheid van de Amerikanen een naamswijziging niet nodig vindt. De Redskins speelden 5 keer om de Super Bowl en wonnen die 3 keer.