Voormalige rechterhand van Carlo Ancelotti wordt nieuwe coach van Cercle

  Paul Clement verkent zijn nieuwe ploeg.

  Cercle Brugge heeft een nieuwe trainer gevonden: Paul Clement. De 48-jarige Engelsman was in het verleden de assistent van Carlo Ancelotti bij PSG, Real Madrid en Bayern München.

  Enkele weken geleden liet Cercle Brugge al weten dat het een opvolger had gevonden voor Bernd Storck. Maar op de naam was het nog even wachten.

  De Engelsman Paul Clement is uiteindelijk de uitverkorene. Clement heeft een mooie reeks teams op zijn cv staan als assistent: PSG, Real Madrid, Bayern München... Hij was bij die topteams telkens de rechterhand van Carlo Ancelotti.

  In eigen land probeerde Clement het als hoofdtrainer bij Derby County, Swansea en Reading. Maar dat waren geen grote successen.

  Sinds 2018 zat de 48-jarige Engelsman zonder ploeg. Nu krijgt Clement dus een kans om zich te bewijzen in de Belgische competitie. Hij brengt zijn assistenten Nigel Gibbs en Eddie Lattimore mee. 

  "Paul moet opnieuw rust brengen binnen de club"

  "We hebben hard gewerkt om de juiste kandidaat voor Cercle te vinden. We mogen fier zijn dat Paul deze uitdaging aanneemt, en zijn ervan overtuigd dat we samen met hem mooie sportieve resultaten zullen neerzetten, op korte en lange termijn", zegt voorzitter Vincent Goemaere.

   

  "Zijn ervaring in het begeleiden van talent én het behalen van resultaten op topniveau kan een belangrijke boost betekenen voor Cercle Brugge.”

   

  Ook sportief directeur Paul Mitchell kan weer opgelucht ademhalen. "Na een stressvol seizoen waren we op zoek naar een profiel dat over die specifieke management skills beschikt om opnieuw rust te brengen binnen de club", zegt hij. 

   

  "Paul bezit een schat aan kennis, en zijn ervaring op het allerhoogste niveau overtuigt ons dat hij de juiste man op de juiste plaats is. 

  Paul bezit een schat aan kennis, en zijn ervaring op het allerhoogste niveau overtuigt ons dat hij de juiste man op de juiste plaats is.

  Sportief directeur Paul Mitchell