Moeder van Tim Merlier organiseert morgen oefenkoers: "Hij mag ons verrassen"

  Tim Merlier rijdt morgen in een oefenkoers in zijn woonplaats Wortegem-Petegem.

  In de oefenkoers van Wortegem-Petegem rijden er morgen ook profrenners mee. Voor Tim Merlier wordt het een speciale wedstrijd. Niet alleen omdat hij in Wortegem-Petegem woont, maar ook omdat zijn moeder de oefenkoers organiseert.

  Sep Vanmarcke, Tim Merlier, Otto Vergaerde en Jonas Rickaert zijn de grootste namen die morgen aan de start staan van de oefenkoers in Wortegem-Petegem.

  Opvallend: de oefenkoers wordt georganiseerd door Heidi D'Hulst, de moeder van Tim Merlier.

   

  "Wij hebben hier in Wortegem-Petegem al veel koersen georganiseerd. We zijn daarmee begonnen toen Tim nog maar 12 jaar was, maar deze is toch een "specialleke", lacht Heidi D'Hulst.

   

  "Ik heb enorm veel steun gekregen van diverse plaatselijke verenigingen en de burgemeester. Aan de start en aankomst moet het publiek strikt beperkt blijven."

   

  "Ik heb me wat op de hals gehaald, maar ik ben wel blij dat we het gedaan hebben. Mocht Tim Merlier hier zaterdag zegevieren dan zou het de eerste keer zijn dat hij wint in Wortegem-Petegem. Hij mag ons zaterdag verrassen."  

  Merlier: "Toeleven naar het BK"

  Merlier (Alpecin-Fenix) kijkt ernaar uit om nog eens te koersen in zijn Belgische driekleur. "Het zal raar zijn om na zo'n lange periode opnieuw te koersen. Mijn laatste wedstrijd was Le Samyn van 3 maart", zegt Merlier.

  "Het zal afwachten worden hoe de conditie is. Ik denk dat dit gevoel bij iedereen heerst. Training is immers geen koers. Je kan die twee zaken niet met elkaar vergelijken en dat is zeker bij mij het geval."

   

  Daags nadien rijdt Merlier ook de GP Vermarc. "Daarna zijn we hopelijk vertrokken. Ik ga na Wortegem-Petegem en de GP Vermarc op stage met de ploeg om zo door te trekken naar de Ronde van Bulgarije, de Ronde van Tsjechië, Dwars door het Hageland, de TRW, de Brussels Cycling Classic en noem maar op."

   

  "Daarna zal ik toeleven naar het Belgisch kampioenschap. Daar wil ik mijn trui absoluut verdedigen", besluit Merlier.