Thibaut Courtois slikt weer geen doelpunt: "Titel zal mee dankzij hem zijn"

Thibaut Courtois verkeert in hoogvorm.

Real Madrid blijft op titelkoers in Spanje. Met dank aan Sergio Ramos, die nog maar eens de reddende engel was in de 1-0-zege tegen Getafe. En met dank aan Thibaut Courtois, die weer eens de nul op het scorebord liet staan.

Spanje leerde Thibaut Courtois (28) natuurlijk al kennen bij Atletico Madrid, maar bij Real Madrid is de aandacht nog zoveel groter.

 

Het Spaanse vergrootglas vond vorig seizoen en begin dit seizoen nog geregeld een spatje op het blazoen van de nationale nummer 1, maar de jongste maanden is Courtois ook voor de Spaanse media outstanding.

 

"Als Real Madrid straks kampioen wordt, dan heeft het die titel ook voor een groot deel te danken aan zijn doelman", schrijft Marca.

 

Courtois behoedde zijn team gisterenavond voor een achterstand met twee uitstekende reddingen in de beginfase van de match.

 

"Hij was tegen Getafe goed voor zijn derde clean sheet op een rij. De Trofeo Zamora (prijs voor de minst gepasseerde doelman in Spanje) wenkt en dat zou verdiend zijn."

Na 30 matchen staat de teller met clean sheets op 16: in de grote competities doet niemand beter dan Courtois

Courtois: "Niet denken dat we al kampioen zijn"

Ook AS strooide met complimentjes naar de Rode Duivel. "Hij was weer een van de uitblinkers", klinkt het. "Zijn statistieken zijn duidelijk en zijn zelfs spectaculair. Hij verdient de Trofeo Zamora."

 

En Courtois zelf? Die blijft gefocust op de Spaanse titelrace, maar blijft vooral voorzichtig. "Neen, de titel is zeker nog niet beslist. We mogen nog niet denken dat we al kampioen zijn."