Kevin De Bruyne schittert tegen Liverpool: "Ik vind geen superlatieven meer"

  Kevin De Bruyne was gisteren niet af te stoppen.

  Met chauvinisme heeft het niets te maken, want vrijwel iedereen was het gisterenavond volmondig eens: Kevin De Bruyne (29) was de beste man op het veld tijdens Manchester City-Liverpool. Sky Sports deelde een 9 op 10 uit aan de Rode Duivel, die alleen maar lof kreeg van het Engelse analistenpanel. 

  Een loepzuivere penalty, een assist na een pijlsnelle combinatie en een tweede assist die wellicht geschrapt wordt door de owngoal van Alex Oxlade-Chamberlain: Kevin De Bruyne krikte zijn statistieken op tegen Liverpool, maar de Rode Duivel was vooral alomtegenwoordig met briljant passingspel, leiderschap en vista.

   

  "Hij stak er weer bovenuit", stak Gary Neville in zijn analyse bij Sky Sports van wal.

   

  "Hij doet het allemaal zo simpel ogen. Het lijkt geen moeite te kosten. En Kevin zet zichzelf niet als een merk in de markt, waardoor hij misschien niet de aandacht krijgt die anderen wel opeisen."

   

  Ook Jamie Carragher zocht naar superlatieven. Dat David Silva voor vele waarnemers momenteel nog als beste City-speler in de clubgeschiedenis gecatalogeerd staat, is slechts een momentopname volgens Carragher.

   

  "Als Kevin deze club ooit verlaat, dan kan hij die status overnemen van Silva. Een mooier compliment kan ik hem niet geven."

   

  "Ik vind geen superlatieven meer", voegde ex-City-verdediger Micah Richards er nog aan toe. "Hij is gewoon bepalend in elke wedstrijd die hij speelt. Hij was - nog maar eens - de beste man op het veld."

  Kevin De Bruyne tegen Liverpool: scoren en laten scoren