Klopp en Guardiola wuiven mindere focus bij Liverpool weg: "We/ze wilden winnen"

  Pep Guardiola diende met City Jürgen Klopp zijn 2e nederlaag van het seizoen toe.

  Manchester City won gisteren comfortabel met 4-0 van kersvers kampioen Liverpool, maar zowel Jürgen Klopp als Pep Guardiola benadrukten na de match dat Liverpool volledig gefocust was en zijn voet niet van het gaspedaal had gehaald. "City had duidelijk iets te bewijzen", reageerde Klopp.

  City leek gisteravond scherper en hongeriger dan Liverpool in de eerste match van Liverpool na de titelviering van vorige week. De nummer 2 stond bij de rust al 3-0 voor, de nummer 1 leek minder intens te spelen dan normaal.

   

  Liverpool had voor gister nog maar 1 competitieduel verloren, waarop sommige waarnemers suggereerden dat de eerste titel in 30 jaar en de bijhorende festiviteiten het spel van de kampioen hadden aangetast.

   

  Maar Klopp wilde daar niet van horen: "Als je het verhaal van deze match in de richting wil voeren van dat wij niet gefocust waren, doe dat gerust. Maar ik zag een briljante houding van mijn team. Ik hield ervan. Ik zag jongens die vochten met al wat ze in zich hadden."

   

  "Om eerlijk te zijn heeft dit niets te maken met vorige week. Dit doet pijn, zoals een nederlaag pijn doet. Wat ik wilde zien, was een team dat bereid was om te vechten tegen City, dat duidelijk iets te bewijzen had", analyseerde de Duitser.

   

  "Als er één ploeg ter wereld is, die ons zo kan neerslaan, is het wellicht City. Maar we komen terug. We zullen wat dingen verbeteren en de wereld kan er anders uitzien, maar dat was in deze match niet zo." (lees voort onder foto)

  Ik zag een briljante houding van mijn team, met jongens die vochten met al wat ze in zich hadden. Maar City had duidelijk iets te bewijzen.

  Liverpool-coach Jürgen Klopp

  Guardiola: "Liverpool was hier zonder bier in het bloed en om te winnen"

  City-coach Guardiola was dezelfde mening toegedaan. De Spanjaard was ervan overtuigd dat Liverpool geen last had van welke kater dan ook na hun titel. "Ik denk dat ze vorige week heel wat bier gedronken hebben, maar ze waren hier zonder bier in het bloed. Ze waren hier om de wedstrijd te winnen."

   

  "Ik zag een team met een ongelooflijke focus, met energie en de wil om te winnen. Vanaf de eerste minuut zag ik dat ze ervoor wilden gaan."