Manager: "Informele interesse is er altijd voor een topper als De Bruyne"

  Na de glansprestatie van Kevin De Bruyne met Manchester City tegen kampioen Liverpool (4-0) werd de middenvelder opnieuw overladen met superlatieven door de Engelse pundits. Patrick De Koster, De Bruynes manager, is niet verrast door de klasse die zijn goudhaantje op de mat legt.

  "Honger naar voetbal was enorm groot"

  "Da’s mooi hé! Da’s mooi!" Je hoort duidelijk de trots in de stem van de manager van Kevin De Bruyne. "Ik denk niet dat er nog mensen zijn, die het voetbal kennen, die twijfelen aan Kevins enorme kwaliteit als voetballer."

   

  "Ik zeg vaak dat ik alles, waarvan ik gedroomd heb als jonge gast, bereikt heb. Als een speler op zo’n niveau terechtkomt, waar kenners niet meer weten hoe ze hem moeten bewieroken, dan ben je heel goed bezig. Kevin verdient dat."

   

  De Koster is trouwens niet verrast dat De Bruyne zo sterk uit de coronacrisis is gekomen. "We hebben elkaar tijdens deze periode regelmatig aan de lijn gehad. Hij heeft enorm kunnen genieten van zijn vrouw, zijn kinderen, de zwangerschap en het derde kindje dat eraan komt. Volledig in de luwte."

   

  "Maar dan wordt de honger naar het voetbal ook maar groter en groter, op een positieve manier. Je bent gelukkig en je kan dat geluk koppelen aan een soort drive. Als dat lukt krijg je resultaten zoals we gisteren gezien hebben."

  Kevin De Bruyne dolt met 4 Liverpool-spelers

  Seizoen afsluiten met 2 bekers en de Champions League

  Kampioen Liverpool werd gisteren met 4-0 afgedroogd en dat onderstreept volgens De Koster nog maar eens de ambitie van de ploeg.

   

  "Je speelt in de sterkste competitie ter wereld en het is niet evident om, zomaar even, elk jaar de titel te winnen. Dat gaat niet. Liverpool heeft 20 punten voorsprong en daar is een reden voor, dat is gewoon een heel sterk team."

   

  Manchester City doet wel nog op verschillende andere fronten mee om prijzen te pakken dit seizoen. "Kevin wil het seizoen afsluiten met 1 of 2 bekers." De League Cup hebben ze al en ze doen nog steeds mee voor de  FA Cup.

   

  Maar misschien kunnen ze ook nog de Champions League winnen? "Als al deze prijzen gewonnen worden, zal niemand klagen over het seizoen van Manchester City denk ik," lacht De Koster.

  Kevin De Bruyne

  Niet bezig met mogelijke transfer

  Er is natuurlijk nog die donkere wolk die boven Manchester City hangt, de potentiële uitsluiting voor de Champions League in de komende twee seizoenen. Maar ook dat speelt niet in het hoofd van KDB volgens De Koster.

   

  "Momenteel is hij daar totaal niet mee bezig. Hij heeft nog een contract voor drie jaar bij een ploeg die tot de wereldtop behoort. In een club en een stad waar Kevin zich goed en gewaardeerd voelt. Er zullen veel mensen zijn die dit heel wollig vinden, maar hij is niet met een transfer bezig."

   

  Uiteraard kan De Koster niet ontkennen dat er in deze situatie door grote clubs gelonkt wordt naar toppers als Kevin De Bruyne."Informele interesse voor een goeie speler is er altijd in de voetbalwereld. Of dit nu KDB of Lionel Messi of Cristiano Ronaldo of Griezmann is. "

   

  "Als alles zou kloppen wat ik in de kranten soms lees, dan heb ik een horloge nodig met 48 uren en zou ik tegelijkertijd overal ter wereld moeten zijn. Ik kan hier in eer en geweten verklaren en zelfs zweren op het hoofd van mijn kinderen dat alles wat ik lees voor 90% zever is."

  Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne