Ga naar de inhoud

meest recent

Amerikaanse prof van Deceuninck-Quick Step wordt geweigerd op vlucht naar Amsterdam

 vr 3 juli 2020 14:04
Ian Garrison zit voorlopig vast in de VS.

Deceuninck-Quick Step organiseert volgende week een ploegstage in Italië. De Belgische ploeg zal wellicht niet kunnen rekenen op Ian Garrison. De 22-jarige Amerikaan probeerde eerder deze week vanuit de VS naar Europa te reizen, maar werd op de luchthaven tegengehouden. 

Europa heeft op 1 juli zijn buitengrenzen geopend, maar lang niet voor alle burgers. Zo staat de VS, waar de coronacrisis nog in alle hevigheid woedt, op de zwarte lijst.

 

Dat kan een impact hebben op de plannen van topsporters en dat heeft Ian Garrison alvast ondervonden.

 

De Amerikaanse neoprof wilde woensdag een vlucht nemen van Atlanta naar Amsterdam, maar werd geweigerd, zo kreeg VeloNews bevestigd vanuit de ploeg.

 

Garrison hoopte dat de nodige documentatie van de ploeg voldoende zou zijn om hem aan boord te laten, maar dat was niet het geval. Er wordt nu gezocht naar een plan B.

 

De Amerikaanse tijdritkampioen is de eerste renner die met reisbeperkingen lijkt te kampen.

 

Het Colombiaanse klimgeweld - met onder meer Egan Bernal en Nairo Quintana - zou dan weer vanuit Bogota op 19 juli naar Madrid afreizen met een chartervlucht, maar of die reis een tocht zonder hindernissen wordt, is nog maar de vraag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.