WK rally stelt nieuwe kalender voor, voorlopig zonder rally in Ieper

  Een typisch beeld voor de rally van Ieper.

  De promotor van het WK rally heeft vandaag een aangepaste kalender bekendgemaakt. Daar staat de rally in Ieper voorlopig niet op. "We krijgen het financiële plaatje voorlopig niet rond", klinkt het bij de organisatie.

  Voor de wereldwijde uitbraak van het coronavirus konden de rallyrijders 3 WRC-manches afwerken: Monte-Carlo, Zweden en Mexico. Sinds 15 maart ligt het rallycircus stil, maar begin september zou daar verandering in komen.

   

  Met rally's in Estland, Turkije, Duitsland, Italië en Japan staan er voorlopig 8 manches voor het WK op de kalender. En daar is Ieper dus niet bij, ook al had de organisatie van die Belgische rally daar goede hoop op.

   

  "We zetten de vergevorderde gesprekken met de Rally van Ieper voort. Het is ons doel om België binnenkort voor te stellen als een WK-manche dit jaar", klinkt het bij WRC. Ieper zou dan van 2 tot 4 oktober afgewerkt worden. Ook een rally in Kroatië is nog een mogelijkheid.

  "We krijgen financiële plaatje voorlopig niet rond"

  De FIA zet de deur op een kier voor Ieper, maar de Belgische rally staat nog niet op de voorlopige kalender. Is dat geen slechte zaak? "Neen, integendeel,
  het is de eerste keer dat we expliciet vermeld worden in de communicatie en dat we blijven spreken! Positief dus", zegt Jan Huyghe van het Ieperse organisatiecomité.

   

  "En eigenlijk is onze situatie niet echt veranderd: we blijven kandidaat, maar krijgen het financiële plaatje voorlopig niet rond. Organisatorisch en qua veiligheid zit het wel al helemaal goed."

   

  "We blijven volop verder zoeken, want het zou uniek zijn om het WK rally naar België te halen! Er is voorlopig geen deadline gecommuniceerd, maar het kan natuurlijk niet meer zo lang gerekt worden. En door corona blijft alles toch wat onzeker, wie weet verandert er nog wat aan die aangepaste kalender."

  De voorlopige kalender voor 2020;

  • 23-26/01 - Monte-Carlo (winst voor Thierry Neuville)   
  • 13-16/02 - Zweden (Elfyn Evans)   
  • 12-15/03 - Mexico (Sébastien Ogier)   
  • 04-06/09 - Estland   
  • 24-27/09 - Turkije   
  • 15-18/10 - Duitsland   
  • 29/10-01/11 - Italië   
  • 19-22/11 - Japan

  Alles over de kandidatuur van Ieper: