Koers, koers, koers op Sporza: "Duel Armstrong-Pantani zit vers in mijn geheugen"

  Armstrong en Pantani op de flanken van de Mont Ventoux.

  Drie weken lang heeft u op zondag alle reden om uw eigen benen rust te geven. Sporza Retro wisselt de voetbalarchieven in voor de archieven van de Ronde van Frankrijk . Onder meer Tom Boonen en Johan Museeuw kiezen de volgende drie weken hun favoriete moment uit de Tour. Daarvoor rijden zowel de vrouwen als de mannen de virtuele Tour de France.

  Het programma van zondag 5 - 12 - 19 juli

  • 15u: Virtuele Tour de France bij de vrouwen met o.a. Jolien D'hoore, Marianne Vos en Anna van der Breggen.
  • 16u: Virtuele Tour de France bij de mannen met o.a. Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet, Egan Bernal, Chris Froome, en Julian Alaphilippe.
  • 17u: Sporza Retro met o.a. Tom Boonen, Johan Museeuw en Jan Bakelants.

  Vrouwen op rollen en de jeugdheld van Tom Boonen

  De komende drie weekends springen een hele reeks toprenners op hun rollen om de virtuele Ronde van Frankrijk te rijden. Na twee uur virtueel koersen verwent Sporza u met een uurtje fragmenten uit de oude doos.

   

  "Elke aflevering ontvangen we twee gasten", zegt gastheer Ruben Van Gucht. "Tom Boonen, Johan Museeuw, Jan Bakelants, José De Cauwer, Michel Wuyts en Eddy Planckaert kiezen elk hun favoriete moment uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk."

   

  "Ik kan al zeggen dat het een mooie variatie is van fragmenten uit de jaren 80, 90 en 2000. Met zowel Belgen als buitenlanders in de hoofdrol. In de eerste aflevering kiest Jan Bakelants bijvoorbeeld voor het duel tussen Marco Pantani en Lance Armstrong op de Mont Ventoux in de Tour van 2000."

   

  "Die keuze doet me al meteen veel plezier, want als kind beleefde ik dat duel zelf intens. Het was een van de laatste mooie momenten van Pantani en ik was een fan. Ja, het was een zwarte periode door dopingmisbruik, maar ik wil nu al aan mijn gasten vragen of we na Pantani ooit nog zo een renner hebben gehad?"

  In de volgende afleveringen komen we te weten welke ronderenner een jeugdheld was voor Tom Boonen en hoe Johan Museeuw een van de meest verschrikkelijke dagen uit de geschiedenis van de Tour meemaakte.

  "In de volgende afleveringen komen we ook te weten welke ronderenner een jeugdheld was voor Tom Boonen en hoe Johan Museeuw een van de meest verschrikkelijke dagen uit de geschiedenis van de Tour meemaakte vanop de eerste rij."


  Voor Sporza Retro begint, wordt er gekoerst op de rollen in de virtuele Tour de France. Mensen snakken naar echte wielerwedstrijden, maar toch zijn er goede argumenten om te kijken.


  "Ik veronderstel dat organisator ASO en Zwift goed hebben geïnvesteerd in de grafics. Het zal er dus hopelijk goed uitzien. We hebben ook nog nooit vrouwen op de rollen aan het werk gezien en er is de commentaar van José De Cauwer en Michel Wuyts."

  • Sporza Retro 5 juli: Jan Bakelants en José De Cauwer
  • Sporza Retro 12 juli: Johan Museeuw en Michel Wuyts
  • Sporza Retro 19 juli: Tom Boonen en Eddy Planckaert