Roland Garros wil tot 60% van normaal aantal toeschouwers ontvangen

  Zulke volle tribunes zullen we eind september begin oktober niet zien in Parijs.

  De organisatoren van Roland Garros maken zich sterk dat ze later dit jaar tot 20.000 bezoekers kunnen toelaten per dag. "We gaan voor de meest verantwoorde optie", zegt Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisfederatie.

  Terwijl de US Open sowieso zonder toeschouwers gespeeld zal worden begin september - als het grandslamtoernooi al zal doorgaan - maakt de organisatie van Roland Garros zich op voor een toernooi met enkele duizenden fans per dag.

   

  Volgens Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisbond, kunnen op de belangrijkste courts telkens 4 mensen bij elkaar zitten in een bubbel met telkens een lege plaats tussenin. Op de kleinere courts moet er telkens een zitje vrij gelaten worden.

   

  Zo komt de organisatie aan 20.000 toeschouwers tijdens de eerste drukke dagen en 10.000 dagen voor de finale. In totaal betekent dat 60% capaciteit.

   

  "We zijn voor de meest verantwoorde optie gegaan", zegt Giudicelli, die wel toevoegde dat mondmaskers verplicht zijn voor de mensen die zich rond de velden bewegen en aangeraden voor de mensen in de stadions.

   

  Volgende week start Roland Garros met de ticketverkoop. Het graveltoernooi vindt dit jaar plaats van 21 september tot 11 oktober.