Frans parket vraagt proces tegen Karim Benzema in sekstape-affaire

  Karim Benzema lijkt zich te zullen moeten verantwoorden voor de rechter. Het Franse parket vraagt een proces wegens medeplichtigheid aan poging tot chantage. De Real Madrid-ster wordt ervan verdacht iemand geholpen te hebben om zijn ex-ploegmaat Mathieu Valbuena af te persen met een seksvideo.

  Sportief gaat het Benzema tegenwoordig voor de wind, maar een verhaal uit het verleden brengt hem nu andermaal in nauwe schoentjes. De hele affaire sleept al aan sinds 2015 en kostte Karim Benzema zijn carrière bij de Franse nationale ploeg.

   

  Valbuena, toen ploegmaat van Benzema bij de nationale ploeg, moest aan een vriend van Benzema 150.000 euro betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar gemaakt zou worden. Benzema heeft zijn rol als tussenpersoon altijd ontkend en hij probeerde ook tevergeefs om het onderzoek bij het Hof van Cassatie nietig te laten verklaren.

   

  De Franse aanklager vraagt nu 5 jaar later toch een proces. Samen met Benzema wil de aanklager ook 4 andere mensen uit het voetbalmilieu in de rechtbank zien. 

  Valbuena en Benzema.