Pep Guardiola: "Manchester City moet nieuwe ploeg bouwen voor nieuwe titel"

  Pep Guardiola

  Na twee opeenvolgende titels is Manchester City kampioen af in de Premier League. Volgens trainer Pep Guardiola is de club op het einde van een cyclus beland. "We moeten nu de juiste keuzes maken."

  Na de nederlaag vorige week tegen Chelsea mag Manchester City zich geen kampioen van de Premier League meer noemen en dat doet pijn. Maar de blik moet nu op de toekomst gericht zijn, zegt trainer Pep Guardiola.

   

  "We moeten opnieuw een ploeg bouwen die kan meedoen voor de titel. Dat overkomt elke topclub", zegt de Spanjaard, die sinds 2016 aan het roer staat bij City. "We moeten dat aanvaarden en nu de juiste keuzes maken om ons topniveau te behouden."

   

  Manchester City slikte dit seizoen al 10 doelpunten meer dan vorig seizoen, terwijl er nog 7 speeldagen afgewerkt moeten worden. "We hebben uitstekende spelers, maar na het seizoen zullen we de balans opmaken."

   

  Aanvoerder David Silva (34) verlaat City na dit seizoen en volgend seizoen zijn Fernandinho (35) en Sergio Agüero (32) einde contract. "Ik weet niet of ze hun contract zullen verlengen. Sommige spelers zullen we moeten vervangen, maar dat is niet het einde van de wereld. Zo gaat het in het voetbal."

   

  Manchester City hangt ook nog een uitsluiting van Europees voetbal boven het hoofd. De club kreeg 2 jaar schorsing van de UEFA na inbreuken tegen de Financial Fair Play. De club ging wel in beroep bij het TAS en die zaak loopt nog.

  Over Sané: "Speler die niet wil blijven, moet vertrekken"

  Leroy Sané zal de heropbouw van Manchester City niet meer meemaken. Officieel is het nog niet, maar niemand twijfelt er nog aan dat de Duitse winger City straks ruilt voor Bayern München.

   

  "Als een speler niet wil blijven, dan moet hij vertrekken", zei Guardiola over de transfer van Sané. "Je kunt niet het beste uit een speler halen als die niet gelukkig is."