Eindfase Beker van België basketbal krijgt facelift

Afgelopen seizoen namen de Antwerp Giants de beker mee naar huis.

De eindfase van de Beker van België wordt volgend seizoen in een nieuw jasje gestoken. Zes clubs uit lagere competities zullen het vanaf de kwartfinales opnemen tegen de eersteklassers. "Voor clubs uit lagere divisies moet dit format een meerwaarde bieden."

Voor de tien clubs uit de EuroMillions Basket League begint de beker in de kwartfinales. Ze voegen zich bij de zes teams die zich hebben gekwalificeerd uit de voorrondes van de lagere divisies. Met die 16 clubs worden via een geleide loting 4 poules van telkens 4 clubs gevormd.

 

In die groepen werkt elke club 6 wedstrijden af die over 3 weekends in een back-to-backformat gepland worden. De 4 winnaars van elke poule kwalificeren zich voor de halve finale, die ook in back-to-backformat wordt afgewerkt. De finale wordt op 21 maart 2021 gespeeld.

 

Met het nieuwe format wordt voorkomen dat A- en B-teams van dezelfde club niet bij elkaar terechtkomen. Volgens Ligavoorzitter Arthur Goethals moet het nieuwe format ook voordelig zijn voor clubs uit lagere divisies: "De clubs uit de lagere divisies haalden de laatste jaren goede resultaten in de bekercompetitie tegen clubs uit de EuroMillions Basketball League."

 

"Met dit nieuwe format, een concreet resultaat van samenwerking tussen Basketball Belgium en de Pro Basketball League, slagen we erin om de Belgische basketbalfan meer basketbal aan te bieden na een moeilijk seizoen 19-20 en creëren we commercieel een meerwaarde voor het product", besluit Goethals.

Resultaat loting

Groep A:   

Antwerp Giants   
Aalst   
Team uit lagere divisie 5   
Team uit lagere divisie 3 


 Groep B:   

Bergen 
Charleroi 
Team uit lagere divisie 4 
 Team uit lagere divisie 6   


Groep C: 

Oostende   
Mechelen   
Team uit lagere divisie 1   
Luik 


Groep D:   

Limburg United 
Leuven 
Brussels   
Team uit lagere divisie 2