Oefenduel van KV Oostende "in een mum van tijd" uitverkocht

  KV Oostende komt weer in actie en daar kunnen ook de supporters van genieten.

  KV Oostende is de eerste Belgische club die een wedstrijd met publiek afwerkt sinds de uitbraak van de coronacrisis. De 300 beschikbare tickets vlogen dan ook de deur uit.

  Ondanks het advies van de Pro League om (oefen)wedstrijden achter gesloten deuren te spelen, zet KV Oostende toch de poorten van zijn stadion open voor de oefenmatch tegen Varsenare. De Veililgheidsraad laat maximaal 400 supporters toe.

   

  De 300 beschikbare kaarten waren "in een mum van tijd de deur uit". "Er worden tal van maatregelen genomen om de wedstrijd veilig te laten verlopen voor spelers, staf en alle aanwezigen", benadrukt Oostende.

   

  De stadiondirecteur van KVO, Joost Depreux, legt uit. "Beide spelerskernen worden getest op corona en de spelers worden strikt afgezonderd van de aanwezige supporters. Het is dan ook absoluut verboden om handtekeningen of foto's te vragen."   

   

  "We zijn blij dat we onze supporters deze ervaring kunnen schenken, maar we rekenen wel op ieders medewerking en gemeenschapszin", gaat Depreux verder. "Enkele stewards hebben als enige opdracht om in de gaten te houden dat de social distancing-regels worden gerespecteerd. Wie geen ticket heeft, komt er niet in. Kortom, wij staan ervoor garant dat deze wedstrijd kan worden gespeeld in veilige omstandigheden."