Portugese premier: "Lockdown in Lissabon zal Champions League niet in gevaar brengen"

  Gisteren vertelde de UEFA dat er geen reden is om een plan B op te stellen voor de Final 8 van de Champions League. Ook Portugees eerste minister Antonio Costa is ervan overtuigd dat de ontknoping van de voetbalhoogmis zal doorgaan, ondanks de nieuwe lockdownmaatregelen in Lissabon.

  De Portugese premier Antonio Costa zat gisteravond samen met Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA. Ceferin verzekerde Costa dat "alle maatregelen zijn genomen om het toernooi op een veilige manier te kunnen organiseren."

   

  Costa legde aan de Catalaanse krant La Vanguardia ook al uit dat de lockdown in de negentien wijken het centrum van de stad niet treft, waar de matchen zullen worden gespeeld.

   

  "Het is niet in Lissabon, maar in de aangrenzende wijken", onderstreepte hij. Een van die wijken, Santa Clara, grenst echter aan Lumiar. Dat is de wijk waar het stadion van Sporting ligt, een van decors waar straks de matchen zullen worden gespeeld. 

   

  De uitspraken van premier Costa vielen niet in goede aarde. "De premier houdt alleen rekening met de stad Lissabon, ongetwijfeld door de komst van de Champions League. Doen alsof het probleem niet bestaat, helpt niemand vooruit, want ook in Lissabon is het een probleem", vertelde Gonçalo Caroço, schepen in de wijk Loures, tegen AFP.

  Publiek of geen publiek?

  De hoop om publiek toe te laten in de stadions mag de UEFA helemaal opbergen. "We weten niet hoe de pandemie zal evolueren en we blijven de nodige maatregelen nemen. We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar op dit moment is publiek niet toegestaan", benadrukte staatssecretaris voor Gezondheid Antonio Sales.


  De coronacijfers in Portugal zijn niet veelbelovend. Met 321 nieuwe besmettingen per dag is het aantal coronabesmettingen in juni met een derde gestegen in vergelijking met de maand mei.