Setien na "vernedering" Griezmann: "Ik ga geen sorry zeggen"

  Antoine Griezmann lijkt meer vrienden te hebben bij Atletico dan bij Barcelona.

  Barcelona bleef tegen Atletico Madrid steken op gelijkspel, maar ondanks de nood aan een slotoffensief haalde coach Quique Setien zijn spits Antoine Griezmann, nota bene ex-Atletico, pas in de 90e minuut van de bank. "Het is moeilijk om hem in te brengen zonder het team uit balans te brengen."

  Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met de Barcelona-carrière van Antoine Griezmann. Wellicht had de Fransman ervan gedroomd om te kunnen schitteren tegen zijn ex-club Atletico Madrid, maar coach Setien gunde hem in de slotfase slechts een handvol minuten.

   

  "Ik begrijp dat het voor hem lastig is om in te vallen als er nog zo weinig tijd op de klok staat", verantwoordt Setien zijn keuze. "Ik zal er met hem over praten, maar ik ga niet mijn excuses aanbieden."

   

  "Als trainer moet ik nu eenmaal keuzes maken en het is moeilijk om Antoine in te brengen zonder het team uit balans te brengen. Antoine is een geweldig persoon en een topprof, ik vind het ook vervelend om dit zo te zien."

   

  Wie die laatste uitspraak deelt, is zonder twijfel Atletico-coach Diego Simeone. Gevraagd naar zijn mening over Griezmann kwam hij niet verder dan: "Ik heb hier geen woorden voor."

  Setien: "Niet het gevoel dat mijn positie in gevaar is"

  Intussen wordt de positie van Barcelona-coach Setien steeds wankeler. In de media circuleren heel wat namen van mogelijke opvolgers. "Maar ik heb totaal niet het gevoel dat mijn positie in gevaar is", zegt Setien, die pas in januari werd aangesteld.

   

  "Het is wel jammer hoe het seizoen verloopt. Als we zo doorgaan, raakt de titel uit zicht. Maar we zullen hard blijven werken om het tij te keren."