Filip Joos over de vernedering: "Heb nooit in Griezmann bij Barcelona geloofd"

  Antoine Griezmann bij Barcelona

  "Ik heb zin om hard te wenen", tweette Théo Griezmann dinsdag tijdens Barcelona-Atletico Madrid. Théo verwijderde de tweet snel, maar veel gelukkiger zal zijn broer Antoine Griezmann Camp Nou die avond niet verlaten hebben. Kan het nog goedkomen voor Griezmann bij Barcelona?

  Uitgerekend tegen zijn ex-club Atletico Madrid en in een match die Barcelona absoluut moest winnen in de titelstrijd, moest Griezmann nog invallen in de 90e minuut. "De ultieme vernedering", vindt Filip Joos.

   

  "Trainer Quique Setien is wat mij betreft te lief voor deze wereld, een soort vaderfiguur, maar dat hij dat psychologisch inzicht niet heeft is niet te begrijpen. Het was een enorme buis voor de Franse international en eigenlijk begeleid je hem ermee naar de uitgang."

   

  "Eigenlijk was dat al langer bezig. Ik heb nooit in Griezmann bij Barcelona geloofd. Wat Barcelona nodig heeft, is diepgang. Suarez was tegen Atletico echt niet goed en om intelligent tussen de linies te spelen hebben ze Messi al. Griezmann is iemand die bij uitstek geniet en nood heeft aan mensen die rond hem bewegen. Suarez beweegt voor Messi, maar niet voor Griezmann."

   

  "Volgens mij zou het beter zijn als de wegen van de spits en Barcelona scheiden. Een eventuele oplossing is dat Griezmann naar PSG trekt en Neymar terug naar Barça gaat. Hoe slechter het gaat met Barça, hoe luider de roep om Neymar zal klinken."

   

  "Of de Braziliaan de oplossing is, dat valt dan nog af te wachten, maar dat het van Griezmann zal komen, daar vrees ik voor. Oké, er komt een nieuwe coach na het seizoen, maar zo lang Messi er is en Suarez in de spits staat, denk ik dat het bijna onmogelijk is voor Griezmann om te spelen op zijn beste manier. Hij is een voetballer van het fijne en slimme werk, maar in dezelfde zone is er zo al iemand en die is zelfs nog beter."

  "Messi en Ronaldo zouden in dezelfde ploeg wel van elkaar genieten"

  Dat het moeilijk is om in de schaduw van Messi te spelen, weten ook Zlatan Ibrahimovic, Coutinho en Neymar. "Zlatan en Griezmann hebben het echt moeilijk naast Messi, maar Neymar mag van mij niet in dat lijstje", zegt Joos.

   

  "Hij wou uit de schaduw treden, maar je kan niet zeggen dat hij niet presteerde naast Messi. Als de Argentijn niet goed was, nam Neymar vaak het stokje over. Zoals in de befaamde 6-1 tegen PSG in de Champions League. Neymar straalde wel plezier uit op het veld bij Barcelona."

   

  "Bij Coutinho moet je de vraag beginnen stellen hoe goed hij echt is? Is hij niet eerder het niveau van Tottenham dan van de 7 of 8 absolute topclubs? Ik geniet van Coutinho, maar begin het toch te denken."

   

  "Vreemd genoeg zouden Messi en Ronaldo in dezelfde ploeg wel slagen. Die zouden van elkaar genieten. Nu zijn baard afgeschoren is, denk ik dat Messi er trouwens nog een paar seizoenen bij doet. Het is als een verjongingskuur. En hij was ook gewoon echt goed tegen Atletico."

  "Riqui Puig is een mooie voetballer om naar te kijken"

  Met Antoine Griezmann op de bank kreeg Riqui Puig net als tegen Celta de Vigo een verrassende basisplaats. Puig is een 20-jarig jeugdproduct van Barcelona dat het etiket van toptalent draagt.

   

  "Hij was echt goed. Samen met Messi de beste bij Barcelona", zag Filip Joos. "Wat opviel is dat hij voortdurend passes kreeg van zijn ploegmaats. Hij zit dus al in het mechanisme. Wij denken altijd dat je heel vroeg naar een topclub moet trekken, maar hij is pas op zijn 14e bij Barça gearriveerd. Dat is duidelijk genoeg om hun spel onder de knie te krijgen."

   

  "Puig is een mooie voetballer om naar te kijken en aalvlug. Dat gevoel had ik in het begin ook bij Sergio Roberto, toen hij in de ploeg kwam, maar die is ongelooflijk polyvalent."

   

  "Puig is duidelijk een middenvelder en heeft een nog fijnere techniek. Hij loopt ook overal. Een brommertje. Dan denken we vaak aan een rechtsback, maar hij was het ook tegen Atletico."