Eleven Sports wil rechten Jupiler Pro League internationaal verkopen

  Op welk tv-kanaal zal het Belgische voetbal uiteindelijk te bekijken zijn?

  Hoe de wedstrijden van 1A en 1B volgend seizoen tot in de huiskamer zullen komen, is nog niet duidelijk. Maar rechtenhouder Eleven Sports heeft grootse plannen om de Jupiler Pro League internationaal te vermarkten. Het is daarvoor een samenwerking aangegaan met het Spaanse multimediabedrijf Mediapro.

  Eleven Sports werkt samen met Mediapro "om de zakelijke groei voor beide groepen te stimuleren" en "een meerwaarde te bieden aan de fans". 

   

  Het eerste project waarin beide mediabedrijven samenwerken, wordt de productie en distributie van het Belgisch profvoetbal. Ze beloven de voetbalfans "state-of-the-art-productie" de komende vijf seizoenen.

   

  Waar de wedstrijden uiteindelijk te bekijken zullen zijn, is nog onduidelijk. Eleven kijkt niet alleen naar het internet, maar ook naar de digitale tv-kanalen. Een akkoord met providers Proximus, Orange of Telenet werd nog niet gevonden. Eleven hoopt ook een soort van "Netflix van het Belgische voetbal" op poten te zetten.

   

  Mediapro, dat ook productietaken in onder meer La Liga, Serie A en Ligue 1 uitvoert, zal ook de Belgische mediarechten internationaal verkopen.