Iker Casillas (39) neemt in stilte afscheid van Porto

  Iker Casillas speelde 156 wedstrijden voor Porto.

  Iker Casillas (39) heeft na 5 jaar FC Porto uitgezwaaid. De Spaanse doelman speelde geen wedstrijd meer sinds april 2019 en bergt nu zijn keepershandschoenen definitief op.

  Iker Casillas kwam na vijf landstitels, twee CL-trofeeën en twee bekers met Real Madrid als een legende naar FC Porto. De Spanjaard hielp Porto ook aan de landstitel in 2018, maar vorig jaar sloeg het noodlot toe.

   

  Casillas kreeg een hartaanval op training en speelde geen wedstrijd meer sinds april 2019. De doelman kreeg wel een plekje in de technische staf van Porto en werd ook nog opgenomen in het eerste elftal, maar stond nooit meer op het wedstrijdblad. 

   

  In februari verklapte Porto-voorzitter Pinto da Costa dat Casillas een punt achter zijn carrière zette om "een gooi te doen naar het bondsvoorzitterschap", maar de Spanjaard trok zich uiteindelijk terug uit de verkiezingsrace.

   

  Op Twitter neemt Casillas nu in stilte afscheid van FC Porto met de boodschap "de laatste vlucht". De club eert zijn doelman met een mooie afscheidsvideo. Casillas kwam 156 keer in actie voor Porto.

  Het mooie eerbetoon van FC Porto:

  Casillas neemt afscheid van Porto: