"Problematiek rond grensoverschrijdend gedrag aanpakken in trainersopleidingen"

    Uit een onderzoek van de Thomas More-hogeschool blijkt o.a. dat 64% van jonge sporters klaagt over psychisch grensoverschrijdend gedrag door trainers. "Dit hadden we niet verwacht en moeten we aanpakken", zegt Hans Ponnet van Sport Vlaanderen, die verantwoordelijk is voor de trainersopleidingen in Vlaanderen.

    We gaan de basismodule van onze opleidingen herwerken.

    Wordt er in de trainersopleidingen aandacht besteed aan de problematiek rond grensoverschrijdend gedrag? “De laatste jaren begint dat stilaan. Vroeger was het misschien een verdoken probleem, maar de laatste jaren proberen we in de trainersopleidingen dat echt aan bod te laten komen.”


    "Met minister van Sport Ben Weyts zijn we nu ook bezig om onze basismodule van de opleidingen grondig te herwerken. Zodat meer mensen de opleiding kunnen gaan volgen en op de hoogte zijn van hoe je dingen moet aanpakken."


    "We praten dit op geen enkele manier goed. Er is wel een dunne lijn en je voelt dat er ten opzichte van 10 jaar geleden sneller gerapporteerd wordt."