Virton krijgt ongelijk van Belgische Mededingingsautoriteit

  Virton draaide een goed seizoen in 1B.

  De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) gaat niet in op de klacht van Virton om voorlopige maatregelen op te leggen aan de Belgische voetbalbond (KBVB).

  Virton kreeg zowel voor de Licentiecommissie als het BAS geen proflicentie toegekend en degradeert zo automatisch naar de amateurreeksen. Maar Virton vond dat het niet krijgen van de licentie ongeldig was.

   

  De club diende een klacht in bij de Belgische Mededingsautoriteit om de KBVB voorlopige maatregelen op te leggen. Het BMA heeft nu beslist dat de weigering van een proflicentie gesteund was op gronden die verenigbaar zijn met het mededingingsrecht.

   

  Het College stelde namelijk vast dat Virton, ondanks herhaaldelijke uitnodigingen, geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die werden geboden en die de Licentiecommissie of het BAS hadden toegelaten om de licentie toe te kennen.

  Virton had bijvoorbeeld een bankgarantie of een ander instrument kunnen voorleggen dat de continuïteit van de club tijdens het seizoen 2020-2021 kon waarborgen.   

   

  Virton heeft ook nog een schadeclaim van 15 miljoen euro lopen tegen de KBVB. Daarover is nog geen uitspraak gedaan.