Ex-Liverpool-spits stopt als coach van Brisbane Roar door coronavirus

  Fowler scoorde in 2001 de 4-3 tegen Alaves in de finale van de UEFA Cup.

  Coach Robbie Fowler en de Australische eersteklasser Brisbane Roar hebben hun samenwerking beëindigd. "We begrijpen dat familie voorgaat in deze moeilijke tijden", schrijft de Australische club.

  Voormalig Engels international Robbie Fowler werd in april vorig jaar aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Brisbane Roar.

   

  Eind maart keerde hij terug naar Engeland, nadat de Australische competitie was stopgezet.

   

  De voorbije weken reageerde Fowler telkens ontwijkend wanneer hem gevraagd werd wanneer hij zou terugkeren naar Australië. Elke buitenlander moet in Australië momenteel 2 weken in quarantaine na zijn aankomst.

   

  "Door de huidige situatie met het coronavirus zullen hoofdcoach Robbie Fowler en zijn assistent Tony Grant niet terugkeren naar de club", zegt de vicevoorzitter van Brisbane Roar.

   

  "We zijn teleurgesteld dat de pandemie een impact heeft gehad op ons project, maar we begrijpen dat familie voor alles gaat in deze moeilijke tijd."

  We zijn teleurgesteld dat de pandemie ons project op een helling heeft gezet

  Chris Fong, vicevoorzitter van Brisbane Roar

  Fowler scoorde in knotsgekke finale tegen Alaves

  Fowler kennen we als speler vooral uit zijn Liverpool-periode. In de spektakelrijke UEFA Cup-finale tegen Alaves zette hij Liverpool op voorsprong met de 4-3. Jordi Cruijff maakte in de 88e minuut de 4-4. Op het einde van de 2e verlenging maakte Alaves een owngoal.