Matic verdedigt landgenoot Djokovic: "Hij heeft niets verkeerds gedaan"

  Nemanja Matic probeert het blazoen van Novak Djokovic op te poetsen.

  Novak Djokovic moet door het stof na zijn vervloekte Adria Tour, waarbij de nummer 1 van de wereld en enkele collega's besmet raakten met het coronavirus. Maar Manchester United-speler Nemanja Matic neemt het op voor zijn Servische landgenoot. 

  Alsof het coronavirus nooit een bezoekje aan Servië en Kroatië had gebracht: de Adria Tour - een tennisevenement dat uit de grond werd gestampt door Novak Djokovic en zijn entourage - hield geen rekening met coronamaatregelen zoals social distancing en andere gezondheidsbeperkingen.

   

  Het evenement keerde als een boemerang terug in het gezicht van Djokovic en zijn collega's toen de Serviër net als onder meer Grigor Dimitrov en Viktor Troicki positief had getest op het virus.

   

  "Maar iedereen moet begrijpen dat de situatie in Servië op dat moment beter was dan in Engeland. Iedereen had de toestemming om te doen wat hij of zij wilde. Alles was toegankelijk, van shoppingcentra tot restaurants", vertelde Nemanja Matic bij Sky Sports over het controversiële evenement.

   

  De middenvelder van Manchester United - een landgenoot van Djokovic - probeert de Serviër uit de wind te zetten. "In Servië werd het normale leven hervat nadat men er drie maanden niets had mogen doen. Je mocht je huis in die periode niet verlaten."

   

  "Toen de lockdown werd afgeschaft, communiceerde men in Servië dat men mocht doen wat men wou. Voor het tennistoernooi van Novak was er zelfs een voetbalwedstrijd voor 20.000 toeschouwers en daar werd niets over gezegd."

   

  "Ik bedoel: het is niet de fout van Djokovic dat hij dit toernooi heeft georganiseerd. Hij wilde zijn collega's gewoon helpen. Hij heeft in mijn ogen niets verkeerds gedaan."

  De Servische premier steekt de hand in eigen boezem: