Ga naar de inhoud

Filippo Inzaghi loodst Benevento weer de Serie A binnen

Inzaghi en Benevento werden vanavond kampioen.

Benevento mag volgend seizoen weer op het hoogste Italiaanse toneel voetballen. Benevento stelde vanavond de titel in de Serie B al veilig. Aan het roer staat voormalig topspits Filippo Inzaghi (46), die in zijn eerste seizoen bij de club uit Zuid-Italië meteen succesvol is.

Benevento heeft de titel in de Italiaanse tweede klasse zeker niet gestolen.

 

Na 31 speeldagen telt de kampioen, die vanavond met 1-0 won van Juve Stabia, 76 punten. Dat zijn er liefst 24 meer dan eerste achtervolger Crotone.

 

Op 7 speeldagen van het einde is Benevento dus al zeker van de promotie, een evenaring van het recordschema van Ascoli in 1978. Benevento acteerde in 2017-2018 voor het laatst in de Serie A.

 

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat architect Pippo Inzaghi in zijn debuutseizoen bij Benevento - 56 gemaakte goals, slechts 15 tegengoals - met lof wordt overladen.

 

"Mijn spelers hebben geschiedenis geschreven", reageerde de ex-goaltjesdief van Milan na de titel. "Ze hebben me zoveel gegeven. Het scenario had na zo'n seizoen iets mooier mogen zijn, maar het is wat het is door het coronavirus."

 

Inzaghi smukt zijn reputatie flink op na het knalseizoen. Hij debuteerde in 2014 als T1 bij Milan, maar dat huwelijk strandde al vrij snel. Ook passages bij Venezia en Bologna waren niet echt ophefmakend. 

 

2019-2020 kan overigens een zeer gesmaakt seizoen worden voor de familie Inzaghi. Broer Simone is T1 bij Lazio, dat de laatste uitdager van Juventus lijkt te zijn. De Romeinen volgen in de stand van de Serie A op 4 tellen van leider Juve.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.