Eerste besmette spelers in Belgisch voetbal: 2 Charleroi-spitsen hebben coronavirus

  De Senegalees Mamadou Fall geraakte besmet in zijn thuisland.

  Charleroi-spitsen Mamadou Fall en Younes Delfi hebben allebei positief getest op het coronavirus. Het zijn de eerste spelers in de Belgische competitie die besmet zijn met het virus.

  Een week geleden ondergingen de spelers van Charleroi allemaal een verplichte coronatest op initiatief van de club zelf. Twee spelers hebben daarbij positief getest: de Senegalees Mamadou Fall en de Iraniër Younes Delfi. Beide spitsen geraakten besmet in hun thuisland. 

   

  Administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx bevestigt het nieuws. "De twee besmette spelers zitten nu in quarantaine gaan en missen daardoor de stage van Charleroi in Duitsland."

  Ook verdediger Modou Diagne blijft uit voorzorg in isolatie. Hij reisde vorige week samen met de besmette Fall naar België, maar legde 1 negatieve test af. Aanvaller Ali Gholizadeh reisde dan weer samen met de besmette Delfi van Iran naar Charleroi. Maar hij is wel aanwezig op stage in Duitsland, nadat hij 2 keer negatief had getest.

   

  "De spelers die thuis in quarantaine zitten, kunnen blijven trainen. Fall en Delfi hebben geen symptomen. Ze krijgen eten en fitnessmateriaal", vertelt Hendrickx. "Delfi kunnen we woensdag al opnieuw testen, dat kan nu al na negen dagen."

   

  "Deze gevallen zijn nu aan het licht gekomen omdat we zelf getest hebben. Ik denk dat er veel mensen zonder symptomen met corona rondlopen."

  In maart was er al besmetting bij medische staf Cercle

  Fall en Delfi zijn de eerste spelers uit de Jupiler Pro League die positief getest hebben. In maart had ook al een lid van de medische staf van Cercle Brugge positief getest op het coronavirus.