Broers Borlée trainen met Franse sprintcoach: "Lijken weer jongens van 18"

  De Borlées verleggen hun leefwereld even naar die van de sprintnummers.

  Hoewel het schooljaar achter de kiezen is, was deze 29 juni voor de broers Borlée toch een beetje een eerste schooldag. Jonathan, Kevin en Dylan Borlée laten zich onderdompelen in de wereld van de 100 en 200 meter en werden voor het eerst van dichtbij getraind door de Fransman Guy Ontanon. 

  De broers Borlée hadden het enkele weken geleden al aangekondigd: om wat meer zuurstof te krijgen - zeker na het uitstellen van de Olympische Spelen - zou het trio de sprintnummers - 100 en 200 meter - wat meer ontdekken. Daarvoor doen ze een beroep op de Franse coach Guy Ontanon.

   

  De Fransman, volgens vader en coach Jacques Borlée "een van de beste sprintcoaches van Europa" werkte de voorbije maand vanaf afstand met zijn nieuwe leerlingen. Vanmiddag was er een eerste trainingsmoment "in levenden lijve".

   

  "Het is supergoed verlopen", reageerde Ontanon. "We kennen elkaar al lang en door het veelvuldig contact via videoconferentie konden we vandaag heel snel tot de kern komen."

   

  "Voor mij is met de Borlées werken een grote uitdaging. De intentie is de kwaliteit van hun 200m te verbeteren, zonder dat er daarom records gaan sneuvelen. Die kwaliteitsverbetering op de pure snelheid van de 200 gaat ten goede komen van de 400m."

  "Samenwerking is zeer verrijkend"

  Ook de broertjes zelf lieten alleen maar positieve geluiden optekenen. "We lijken weer jongens van 18 die iets nieuws leren en dat is echt super. Altijd trainen op de 400 meter is toch monotoon, ook al proberen we ook met papa steeds bij te leren en nieuwe technieken te ontwikkelen", vertelde Dylan Borlée.

   

  "De week waarin we vernamen dat de Spelen geannuleerd waren, verliepen de trainingen heel moeilijk. Onze manier van werken veranderen was echt noodzakelijk", verwoordde Jonathan Borlée.

   

  "Deze verandering en een nieuw doel stellen was nodig voor het mentale. We hebben ondertussen al enorm veel geleerd: onze start bijvoorbeeld."

   

  "We hebben niet de gewoonte uit de startblokken te schieten zoals sprinters dat doen, daar heeft Ontanon ons al veel gecorrigeerd. De samenwerking met hem gedurende bijna zes weken nu is zeer verrijkend."

   

  Vader en coach Jacques Borlée: "Mijn zonen leren enorm veel bij en wat vooral belangrijk is, is dat ze er weer plezier in hebben. Elke ochtend staan ze te popelen om eraan te beginnen, ze discussiëren weer onder elkaar, het enthousiasme is terug en dat in een toch heel moeilijke periode."