"Keep off the gras", vraagt Wimbledon (maar dat zal geen probleem zijn)

  Wimbledon ligt er stil en vredig bij.

  Wimbledon ligt er stil en vredig bij.

  In normale tijden zou maandag 29 juni het eerste balletje geslagen worden op het grastoernooi van Wimbledon. Maar door het coronavirus gaat dat feestje niet door. Wimbledon vindt dit jaar zelfs in het geheel niet plaats.

  Om toch een klein beetje in de stemming te komen van Wimbledon heeft de organisatie op haar sociale media enkele foto's verspreid van de courts.

   

  De velden liggen er vredig en groen bij, zoals in de beste dagen. "Keep off the grass", vermeldt een bordje. Zal wel geen probleem zijn, vermoeden we.

  Tweet van Wimbledon:

  Dames maken hun eigen Henman Hill

  De Engelsen houden van tradities, zelfs nu er geen Wimbledon is. Zo ook deze twee dames die op een heuveltje bij hen in de buurt Henman Hill nabootsen.

   

  Henman Hill is een van de hotspots op Wimbledon. Op de heuvel van het tennisgebied troepen dagelijks massa's mensen samen om live op een groot scherm naar de wedstrijden op de grote courts te kijken.

   

  Mensen eten en drinken er meestal ook iets. De naam "Henman Hill" ontstond in de jaren 90, toen Britse fans op die heuvel verzamelden om zich aan de partijen van hun chouchou Tim Henman te vergapen. 

  "U bent 361 dagen te vroeg":