Geen dubbel voor Roglic: Pogacar is Sloveens kampioen tijdrijden

Tadej Pogacar heeft zijn nationale titel in het tijdrijden met succes verdedigd. De renner van UAE was 9 seconden sneller dan Primoz Roglic. De kopman van Jumbo-Visma had vorige week wel al het kampioenschap op de weg gewonnen, maar loopt de dubbel dus mis.

Op het stevige parcours van zo'n 16 kilometer stonden er eigenlijk maar twee kanshebbers aan de start: de 21-jarige titelverdediger Tadej Pogacar en Primoz Roglic, de nationale kampioen op de weg.

 

Op een serieuze richttijd was het dus een hele tijd wachten. Janez Brajkovic pakte uit met 33'03 en zat zo een tijdje in de wachtkamer. Maar de twee toppers gingen daar makkelijk onder. Pogacar klokte na de klimtijdrit af in 31'10". Roglic kwam als laatste op het parcours en perste er alles uit, maar bleef 9 seconden boven die toptijd.

 

De bronzen medaille ging naar Jan Polanc, ploegmaat van de winnaar bij UAE. 

De top 5

  1. Tadej Pogacar - in 31'10"
  2. Primoz Roglic - op 9"
  3. Jan Polanc - 1'47"
  4. Janez Brajkovic - 1'53"
  5. Marko Pavlic - 2'52"

Enkele sfeerbeelden van de regenachtige namiddag