Lewis Hamilton: "Onwetende en ongeschoolde opmerkingen van Ecclestone"

  Lewis Hamilton.

  Formule 1-kampioen Lewis Hamilton heeft zich opnieuw boos moeten maken. Ditmaal op voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone, die het probleem van racisme met enkele opmerkingen onder de mat veegde.

  De 89-jarige Ecclestone zei recentelijk in een interview dat "zwarte mensen zich vaker schuldig maken aan racisme dan witte mensen". Verder beweert hij dat racisme in de F1 niet bestaat.

   

  Het zijn woorden die bij Lewis Hamilton in het verkeerde keelgat schieten.

   

  "De onwetende en ongeschoolde opmerkingen van Ecclestone benadrukken precies wat er mis is", zegt Hamilton.

   

  "Als iemand die onze sport decennia lang geleid heeft zo'n gebrek aan begrip toont voor de diepgewortelde problemen waar wij als zwarte mensen dagelijks mee te maken hebben, hoe kunnen we dan verwachten dat alle mensen die onder hem werken dat wel begrijpen? Het begint bij de top."

   

  "Het is dus eigenlijk volkomen logisch dat er niets gezegd is of gedaan wordt om onze sport diverser te maken, of om het racistische misbruik dat ik tijdens mijn carrière tegengekomen ben aan te pakken."

   

  Zelf probeert Hamilton wel iets te doen. Zo heeft de zesvoudige wereldkampioen een commissie opgericht om de autosport te helpen meer jongeren met een zwarte achtergrond aan te trekken.

  F1-leiding: "We staan hier niet achter"

  Ook de huidige bazen van de F1 zijn niet opgezet met de mening van Ecclestone. 

   

  "Deze uitspraken horen niet thuis in een samenleving die streeft naar eenheid. We staan op geen enkele wijze achter de uitspraken van Ecclestone."

   

  "We benadrukken ook dat Ecclestone sinds 2017 geen enkele rol meer speelt in onze organisatie."   

  Hamilton eerder deze week: