WK wielrennen gaat dit jaar zoals gepland door in Zwitserland

  Greg Van Avermaet op het WK van 2019 in Yorkshire.

  Het WK wielrennen zal dit jaar zoals gepland plaatsvinden in Zwitserland (20-27/09). Er werd even gespeculeerd over een verschuiving van het WK naar bijvoorbeeld een locatie het Midden-Oosten, maar dat gebeurt niet. Op het WK-parcours zal vooraf (op 22/08) ook het Zwitsers nationaal kampioenschap georganiseerd worden.

  Alle lichten zijn op groen gezet om het WK wielrennen eind september (20-27/09) zoals voorzien in het Zwitserse Aigle-Martigny te laten doorgaan. Dat heeft het organisatiecomité bekendgemaakt in een persbericht.

   

  "Na onderzoek van de gezondheidsvoorschriften die zijn opgelegd door de Federale Raad, zet het organisatiecomité in overleg met de UCI, de kantons van Vaud en Valais en de gemeenschappen van Aigly en Martigny stappen om de organisatie van het evenement te finaliseren."

   

  "We gaan door met de voorbereidingen. We zijn de UCI, lokale autoriteiten, onze sponsoren en de vele vrijwilligers dankbaar voor hun vertrouwen. Al moeten we natuurlijk voorzichtig blijven."

   

  Op 22 augustus zal er op het WK-parcours ook het Zwitsers kampioenschap gereden worden. Een soort van generale repetitie.

   

  "Dat is inderdaad een sterk teken", klinkt het bij de organisatie. "Dat zal onze aanpak bevestigen en ons verder helpen met de procedures." 

  We zijn iedereen dankbaar, al moeten we natuurlijk voorzichtig blijven.