Platini nu ook beschuldigd van medeplichtigheid aan wanbeheer en verduistering

  Het Zwitserse gerecht laat Michel Platini niet gerust. De Franse ex-voetballer en ex-voorzitter van de UEFA wordt van steeds meer strafbare feiten verdacht. In de zaak rond een verdachte betaling  van  2 miljoen euro aan Platini, wordt hij nu ook verdacht van medeplichtigheid aan wanbeheer en verduistering.

  In  2015 startte het Zwitserse gerecht een onderzoek naar een betaling van  2 miljoen euro door toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan UEFA-voorzitter Michel Platini voor "advieswerk". De betaling gebeurde zonder dat er een contract over bestond. Verdacht vinden de Zwitserse speurders.

   

  Beide werden door de Ethische Commissie van de FIFA eerder al geschorst, maar Platini (en Blatter) hielden altijd hun onschuld staande.

   

  Het gerecht gelooft Platini niet. In tegendeel. De aanklacht zou nog worden uitgebreid. Dat blijkt uit een brief van 5 juni die door procureur Thomas Hildbrand werd ondertekend en in handen kwam van AFP. Platini wordt nu ook verdacht van "medeplichtigheid aan wanbeheer en verduistering". 

  Platini heeft voor het Zwitserse parket nu de status van "verdachte".

   

  Noch Platini, noch zijn Zwitserse advocaat Vincent Solari wensten vrijdag te reageren. Sepp Blatter liet weten te zijn gedagvaard door Hildbrand "om ondervraagd te worden op 1 september". Volgens de Zwitser wordt Platini op 31 augustus aan de tand gevoeld.