Filip Joos: "Relatie tussen Ronaldo en Sarri kan nog wegen op Juventus"

  De relatie tussen Ronaldo en Sarri vertoont barsten.

  Leider Juventus ontvangt vanavond Lecce. Kunnen we, op 11 speeldagen van het einde, nog spreken van een titelstrijd in Italië? "Voor Inter wordt het moeilijk, Lazio moet de kloof zolang mogelijk beperkt houden", zegt Filip Joos.

  Joos: "Is Lazio nog in de flow van voor de coronabreak?"

  Op 11 speeldagen van het einde is Juventus met voorsprong topkandidaat voor de titel in de Serie A. Het telt 4 punten voorsprong op eerste achtervolger Lazio en 8 punten op Inter.

   

  "Voor Inter wordt het moeilijk om die 8 punten goed te maken. Thuis niet winnen tegen Sassuolo, zegt wel iets", zegt Filip Joos. "Ook in de beker sneuvelde Inter in de halve finales tegen Napoli. Je kan dus moeilijk zeggen dat Inter fluks uit de coronabreak gekomen is."

   

  Joos hoopt wel dat Lazio zolang mogelijk de kloof beperkt houdt. "Lazio kreeg eergisteren een tik, nadat het 0-2 was voorgekomen op Atalanta maar toch nog verloor. Maar in Bergamo verloren wel nog meer teams. Lazio nu al afschrijven is te snel."

   

  "Lazio was slecht begonnen aan het seizoen. Als de ploeg van bij het begin een beetje meer op toerental had gedraaid, stond Lazio nu naast Juventus."

   

  Lazio is dus het enige team dat nog voor spanning kan zorgen. "Maar is dit Lazio, dat als een bulldozer door de competitie aan het denderen was, nog in de flow van voor de coronabreak?"

   

  "Het zou kunnen dat Lazio leegloopt als een ballon. Dat zou jammer zijn, want het team was echt goed op weg om de perfecte antagonist te zijn voor Juventus."

   

  "Dat is het moeilijke aan corona. De ploegen voetballen in een nieuwe realiteit: wie is nog in vorm, wie heeft goed of minder goed gewerkt tijdens de lockdown? Dat speelt nu allemaal mee."

  "Relatie tussen Sarri en Ronaldo is niet idyllisch"

  Joos ziet het niet meer mislopen voor Juventus. "Dat Juventus favoriet is, is duidelijk. Al is het niet zo dat Juventus fantastisch voetbalt, dat blijft problematisch", vindt Joos. "Maar Juventus heeft een grote kern en een ondoordringbare defensie. De Ligt is op toerental aan het komen."

   

  "Ik vind Juventus geen wereldploeg. Maar ze zijn wel stabiel en je wint er moeilijk tegen. Juventus heeft meer dan 80 procent kans om kampioen te worden."

   

  "Maar ergens hoop je dat het nog even duurt totdat ze kampioen zijn, want Lazio verdient het om zo lang mogelijk aan te klampen."

   

  Joos denkt dat de relatie tussen Cristiano Ronaldo en Juventus-coach Sarri ook wel nog een rol kan spelen bij Juventus. "Stel dat het tot een breuk zou komen tussen hen."

   

  "Er was de verloren bekerfinale, Ronaldo die diep in de spits moest spelen, de zus van Ronaldo die op Twitter kritisch was voor Sarri. De relatie tussen Sarri en Ronaldo is niet idyllisch. Dat zou nog kunnen wegen op Juventus."

   

  Op speeldag 34 ontvangt Juventus Lazio. "Als je 4 punten achterstaat, is het leuker dat er op de kalender nog een match staat tegen je rechtstreekse concurrent."

   

  "Als Lazio nog een zege zou nodig hebben op de laatste speeldag tegen Napoli, dan denk ik trouwens dat Napoli Lazio niet te veel in de weg zal leggen. De spelers zouden bij wijze van spreken de bal in eigen doel trappen."