Emoties lopen hoog op bij Klopp: "Nooit gedacht dat ik me zo zou voelen"

  Jürgen Klopp was de bewerker van het succes van Liverpool.

  Al wie Liverpool een warm hart toedraagt, is door het dolle heen. Na 30 jaar is de club weer Engelands beste. De sportieve architect van het succes is Jürgen Klopp. De Duitse coach verloor even zijn cool in het 1e interview na de titel: "Ik ben totaal ondersteboven en kan geen woorden vinden." Tranen welden op. 

  Klopp kwam in de herfst van 2015 Brendan Rodgers vervangen, met de Duitser knoopte Liverpool weer aan met de Europese en nationale successen. Liverpool won de titel, omdat City gisteren verloor bij Chelsea.

   

  Klopp had zich samen met zijn spelers, die de avond voordien Crystal Palace met 4-0 hadden ingemaakt, verzameld in een hotel om samen naar de match te kijken. "We moesten samenzijn, dat kon niet anders. Wie dit thuis alleen zou bekijken, zou daar voor de rest van zijn leven spijt van hebben. Dus kwamen we in onze bubbel samen", vertelde Klopp aan Sky Sports.

   

  "Dit is een groots moment. Ik ben even sprakeloos. Ik ben totaal ondersteboven. Ik had nooit gedacht dat ik me zo zou voelen. Dit is zoveel meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden."

   

  "Het is ongelooflijk om met deze club kampioen te worden." De laatste keer, in 1990, was clubicoon Kenny Dalglish de coach. Die maakte gisteren ook de triomf mee. "Kenny steunde ons zo hard. Deze titel is ook voor hem. Hij moest 30 jaar wachten voor zijn club nog eens de titel kon vieren. Deze club is gebouwd op jouw ziel. De jongens bewonderen je. Deze titel is ook de erfenis van Steven Gerrard, die hier bijna 20 jaar voetbalde. Ik ben ook zo blij voor hem."

   

  "Het is makkelijk voor mij om het team te motiveren door onze grootse geschiedenis. Het is gewoon ongelooflijk."

   

  Klopp loofde zijn spelers, die vorig jaar ook de Champions League pakten en op 1 punt van City strandden: "Wat ze de voorbije jaren gepresteerd hebben, is uitzonderlijk. Ik ben zo blij voor hen."

   

  Een slotwoordje was er voor de fans, waarbij Klopp de coronacrisis niet uit het oog verloor: "Je mag vieren, je moet vieren, maar blijf thuis en vier het voor je huis op straat. Deze titel is voor jullie, maar hou het veilig!"

   

  Op de site van Liverpool verscheen ook een reactie: "Ik kan mijn emoties bij dat laatste fluitsignaal niet beschrijven, want dan begin ik weer te huilen."

   

  "Ik voel van alles: opgelucht, blij, trots. We wisten dat het kon of niet kon. Toen het gebeurde, was er een pure vreugde-explosie. We telden de laatste 5 seconden van de match af, de ref telde nog wat langer af... Wat er daarna gebeurde, kan ik niet beschrijven. Het was zo'n mooi moment. Meteen erna voelde ik me zo leeg binnenin."

   

  "Ik kan het niet geloven. Ik ben niet zo blij met hoe ik me voel zoals ik me voel. Het is allemaal een beetje te veel. Maar ik zal me snel weer beter voelen. Ik kan niet blijer zijn."

  Aanvoerder Jordan Henderson huilde mee: "Nooit vergeten"

  Elke goeie coach kan ook rekenen op een goeie kapitein, Jordan Henderson in het geval van Liverpool. "Ik wou niet over de titel praten tot het zover was", reageerde die ook tot tranen toe bewogen. "Ik ben enorm blij voor mijn teammaats en de fans, voor de hele club én de stad."

   

  "Dit is een fantastisch gevoel, ik ben trots op wat we bereikt hebben, dit doet wat met een mens. Ik vind even geen woorden. Het dringt nog niet helemaal door."

  Titelfilmpje op tonen van You'll Never Walk Alone