Anderlecht stelt nieuwe truitjes voor met 2 nieuwe hoofdsponsors: "De beste zijn"

Candriam en DVV zijn 2 nieuwe hoofdsponsors.

Anderlecht heeft de wereld op zijn beurt kennis laten maken met de truitjes voor het nieuwe voetbalseizoen. En na bijna 40 jaar staat daar geen BNP Paribas Fortis (of een voorganger) op. De Belgische recordkampioen presenteerde met financieel dienstverlener Candriam en verzekeraar DVV 2 nieuwe hoofdsponsors, allebei voor 4 jaar.

Anderlecht is al een tijdje bezig met een vernieuwingsoperatie. CEO Karel Van Eetvelt, zelf ook nog niet lang bij paars-wit, maakte de nieuwe sponsors bekend: "De samenwerking begint vanaf vandaag. Samen met onze partners gaan we op zoek naar de successen van vroeger."

 

Voor het eerst in de clubgeschiedenis kiest Anderlecht voor een samenwerking met 2 hoofdsponsors op gelijkwaardige wijze: DVV komt op het thuisshirt, in traditioneel paars. Candriam siert het witte uitshirt. Opvallend: de shirts zijn 100 procent recycleerbaar én Candriam is ook de nieuwe rugsponsor van Club Brugge.

 

"Anderlecht wil altijd de beste zijn. We willen onze geschiedenis alle eer aandoen en opnieuw aan de top van het Belgisch voetbal komen", begon Van Eetvelt zijn uiteenzetting.

 

"Het zijn 2 sterke bedrijven met een goede reputatie en de juiste waarden en normen. Ik heb heel veel vertrouwen in onze samenwerking." Van Eetvelt gaf nog mee dat de 2 partnerschappen Anderlecht in totaal tussen de 4 en 5 miljoen euro opbrengen. Het akkoord was al bezegeld voor de coronacrisis. (lees voort onder foto)

"Mikken op jongeren, geen spectaculaire bedragen"

Na het commerciële ging de focus naar het sportieve. "We zijn op het einde van het afgelopen seizoen al sterk geëindigd", vervolgde de CEO. "Het was een jaar van investeringen, maar we zitten op het juiste pad."

 

"Volgend seizoen willen we weer Europees voetbal halen. We willen in de toekomst blijven staan voor technisch onderlegd, aanvallend voetbal met jongens die we zelf opleiden. Dat zit in ons DNA. Het is dan ook geen toeval dat we de voorbije weken enkele jongeren langere contracten hebben gegeven. We stellen alles in het werk om de jongens die hier gevormd zijn zolang mogelijk aan de club te binden."

 

Op transfergebied mogen de supporters zich aan enkele nieuwkomers verwachten. "Maar spectaculaire bedragen gaan we niet uitgeven", was Van Eetvelt duidelijk. "We hebben al heel veel goede spelers. Onze belangrijkste investering wordt onze talentvolle jongeren aan boord houden."

Onze belangrijkste investering wordt onze talentvolle jongeren aan boord houden.

CEO Karel Van Eetvelt

"Velden nu op Premier League-niveau, blijven investeren in vrouwenvoetbal"

"Om het voetbal te kunnen spelen dat we willen, is er in coronatijd ook fors geïnvesteerd in ons hoofdveld en onze oefenvelden. Die gaan volgend seizoen op Premier League-niveau zijn. Dat kan voor de spelers geen excuus meer zijn."

 

"Die investering hebben we gedaan op vraag van Vincent Kompany. Hij wilde opnieuw spelen op een veld zoals hij dat gewoon is bij Manchester City. We hebben het systeem van clubs als City en Tottenham gekopieerd."

 

Van Eetvelt gaf ook nog mee verder te investeren in het vrouwenteam van Anderlecht, dat de voorbije 3 seizoenen kampioen werd. "We willen meer promotie maken voor het vrouwenvoetbal en jonge meisjes laten kiezen voor ons project."

"Als BMA verwachte beslissing neemt, moeten wij onze beslissingen terugdraaien"

Over de discussies binnen de Pro League wilde de CEO weinig commentaar geven. "Wij wachten af", zei hij. "En we passen ons aan aan de beslissingen die zullen genomen worden. Momenteel is er nog te veel "als" en "indien" in veel dossiers."

 

"Voor mij zijn de zaken eigenlijk vrij duidelijk. Als de Mededingingsautoriteit (BMA) de beslissing neemt die iedereen verwacht, zullen we onze beslissingen van vorige maand moeten terugdraaien."

 

"Een 30e speeldag nog afwerken lijkt mij nu praktisch heel moeilijk. Wat het format betreft, blijven wij wel voorstander van play-offs, ook met 18 clubs. Een voorstel zoals de play-offs in klein formaat, met 4 clubs, verdient volgens mij een kans."

 

De kritiek op Pro League-voorzitter Peter Croonen vond Van Eetvelt tot slot erg ongepast. "Hij levert, wat mij betreft, uitstekend werk. Maar het klopt wel dat binnen de Pro League te vaak de belangen van de eigen clubs overheersen."