Algemene Vergadering Pro League opnieuw uitgesteld: "Wachten op uitspraak BMA"

  De Algemene Vergadering van de Pro League (voorzien op donderdag 2 juli) wordt uitgesteld naar dinsdag 7 juli. De Pro League wil de uitspraak van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) afwachten en kort op de bal spelen als de competitieformule alsnog gewijzigd moet worden.

  Het is intussen al de 3e keer dat de Algemene Vergadering van de Pro League wordt uitgesteld naar een latere datum. Nu schuift de vergadering - waarin het o.a. zou gaan over het competitieformat voor volgend seizoen - op van 2 juli naar 7 juli.

   

  Dat komt vooral omdat eind volgende week de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) zich zal uitlaten over de klacht die Waasland-Beveren had neergelegd. De Waaslanders waren bij de competitiestop het kind van rekening omdat ze moeten zakken naar 1B en proberen de degradatie op alle mogelijke manieren nog te ontlopen. 

   

  De auditeur van het BMA zou in zijn verslag aansturen op een competitie met 18 ploegen. Voor dat scenario, dat de Pro League zelf ook serieus overwoog, ontstaat er onder de clubs blijkbaar ook steeds meer draagvlak.

   

  En dus loont het volgens de Pro League de moeite om die uitspraak nog even af te wachten. Mocht het gestemde format voor volgend seizoen, met 16 teams en verkorte play-offs, overruled worden, kan men maar best kort op de bal spelen.