Thomas Meunier breidt de Belgische kern bij Borussia Dortmund nog wat uit

  Thomas Meunier wisselt de Ligue 1 in voor de Bundesliga.

  Borussia Dortmund heeft de komst van Thomas Meunier (28) geofficialiseerd. De Rode Duivel was einde contract bij PSG en trekt naar de Bundesliga. Meunier wordt ploegmaat van Axel Witsel en Thorgan Hazard. Hij tekende tot 2024.

  De transfer van Thomas Meunier naar Borussia Dortmund komt uiteraard niet uit de lucht gevallen. De rechtsachter verhuisde na het EK van 2016 van Club Brugge naar PSG, maar zijn contract liep deze zomer af.

   

  Meunier bewees de voorbije jaren zijn waarde voor PSG, maar lag niet altijd in de bovenste schuif van zijn coach(es). Een contractverlenging zat er na 3 titels niet in, ook niet voor een extra maandje voor de eindfase van de Champions League.

   

  Als vrije speler trekt Meunier nu naar Borussia Dortmund, waar hij Thorgan Hazard en Axel Witsel tegen het lijf zal lopen.

   

  De rechtsachter moet er mee het vertrek opvangen van Achraf Hakimi, die terugkeert naar moederclub Real Madrid.

   

  Op Twitter kondigde Meunier zijn "verloving" aan met Dortmund. Hij tekende tot 2024. "Een nieuw hoofdstuk opent zich voor ons, voor jou en voor mij. Wat ben ik trots dat ik dit shirt mag dragen", schrijft hij.

  "Sfeer in CL-match met PSG heeft mijn keuze beïnvloed"

  "Dortmund speelt voetbal zoals ik dat wil doen", verduidelijkt Thomas Meunier op de Dortmund-site. "Het is opwindend, authentiek en natuurlijk."

   

  "Deze club heeft zeer enthousiaste fans en de sfeer tijdens onze CL-match met PSG hier in het Signal Iduna Park heeft mijn beslissing beïnvloed."

   

  "Ik ben ambitieus en zoals met Club Brugge en PSG wil ik titels winnen met Dortmund."

   

  "Thomas heeft zijn kwaliteiten al op het hoogste niveau bewezen in de Champions League en bij het Belgische nationale team", vult Michael Zorc, sportief directeur van Dortmund, aan. "Zijn ervaring zal ons zeker helpen."

  Dortmund speelt voetbal zoals ik dat wil doen: opwindend, authentiek en natuurlijk.

  Thomas Meunier

  Thomas Meunier over zijn vorige werkgever: "Het was een eer om voor PSG te spelen. Het waren 4 geweldige jaren in de mooiste stad ter wereld. PS: de Champions League is voor PSG"

  Thomas Meunier over zijn nieuwe werkgever: